MØT MARK KNOPFLER: Sist han besøkte Frognerbadet og Norwegian Wood-festivalen var i 2010. Nå kan du vinne et møte med legenden.
Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
MØT MARK KNOPFLER: Sist han besøkte Frognerbadet og Norwegian Wood-festivalen var i 2010. Nå kan du vinne et møte med legenden. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / DagbladetVis mer

Slik kan du vinne møte med Mark Knopfler på Norwegian Wood

Svar riktig på fem spørsmål, og du kan bli den heldige som får møte legenden.

(Dagbladet): Dagbladet og Norwegian Wood-festivalen gir deg nå mulighet til å vinne et møte med selveste Mark Knopfler. Alt du må gjøre er å svare riktig på fem spørsmål.  

Blant de med riktig svar trekker vi også vinnere av to billetter til Knopfler på Norwegian Wood, signerte Knopfler-plater, tre gratismåneder med Dagbladet Pluss-abonnement og tre måneders Spotify premium-abonnement.

En av verdens beste gitarister Knopfler har hatt en lang karriere, og ble i 2003 utnevnt som en av verdens beste gitarister av Rolling Stone. Med Dire Straits kom første album i 1978. Som soloartist slapp han sitt første album i 1996.

Seinest i mars kom det nytt album fra musikeren. Vår anmelder skrev da at «Populærmusikkens veier er uransakelige. Slik har det seg at Mark Knopfler, muligens, aldri har vært en mer aktet gitarhelt enn han er i dag».

• Trykk her for å ta Norwegian Wood-quizen der du kan vinne møte med Mark Knopfler! 

- Full respekt for egen katalog Tidligere festivalsjef og styreleder for Norwegian Wood, Jørgen Roll, forteller til Dagbladet at han gleder seg over å få Knopfler tilbake til Frognerbadet. Han synes det er ekstra stas at han vil møte fansen.

- Han vil jo gjerne at folk som verdsetter musikken hans skal få møte han. Dette er sånn som artister noen ganger gjør. Jeg gleder meg til å ta de heldige vinnerne backstage, forteller han.

Som arrangør følger de med på setlistene, og Roll mener Knopfler denne gangen kommer til å spille en god blanding av hits fra hele karrieren - solo og Dire Straits. 

- Han har full respekt for sin egen katalog. Om vinnerne er riktig heldige, kan det hende han tar noen låter for dem, forteller Roll og ler.

Fem spørsmål:   Hva kan du egentlig om Knopfler og Dire Straits? Quizen inneholder fem spørsmål basert på han og bandets karriere. Han opptrer på Frognerbadet den 10. juni.

Knopfler opptrådte sist på Norwegian Wood i 2010, men nå får du ikke bare muligheten til å se han spille - en heldig vinner får sjansen til å ta med seg en venn og møte ham!

Klarer du å svare riktig, er du automatisk med i trekningen. 

• Trykk her for å ta Norwegian Wood-quizen der du kan vinne møte med Mark Knopfler! 

Som tidligere beskrevet kan du også vinne festivalpass til den 10. juni. Da spiller også musiker Egil Olsen (ikke Drillo) og Luke Elliot.

Her er hele premieoversikten: 1) Én vinner får ta med seg en venn og møte Mark Knopfler + at vedkommende får festivalpass til Norwegian Wood-festivalen.
2) Tre vinnere får to dagspass til Mark Knopfler-konserten.
3) Tre vinnere får signerte CDer av Knopflers siste plate «Tracker».
3) Fem vinnere får 3 måneder gratis Dagbladet Pluss-abonnement.
4) Tre vinnere får 3 måneder gratis Spotify Premium-abonnement.

Konkurransen avsluttes fredag 5. juni.

• Hør Dagbladets Mark Knopfler-spilleliste her.
• Hør Dagbladets Norwegian Wood-spilleliste her.