PODKAST: Dagbladets politiske redaktør, Geir Ramnefjell, har fått med seg Bård Vegar Solhjell fra WWF i en ny podkastserie om klima- og miljøløsninger. Hør podcasten her, eller i din foretrukne podcastapp: Vis mer Vis mer

Podkast

Slik kan klimaet reddes. Hør Dagbladets ferske podkast

«Klimapodden: Tolv miljøløsninger» skal gi deg en grunnleggende oversikt over utfordringene, og løsningene, vi står overfor innen klima og miljø.

Første episode av Dagbladets helt nye podkast-satsing: «Klimapodden: Tolv miljøløsninger», er ute.

Hver onsdag fram til nyttår skal programleder Geir Ramnefjell og ekspertkommentator Bård Vegar Solhjell lose deg gjennom en presentasjon av de største utfordringene for klimaet og miljøet - samt gi deg et inntrykk av hvilke løsninger som finnes.

Hør første episode allerede nå:

- Den viktigste saken

- Klimaspørsmålet er kanskje den viktigste saken i vår tid, samtidig som miljøødeleggelsene er en underspilt faktor. Fordi saken er så alvorlig og potensielt truende for jorda og for samfunnet vårt, så blir ofte dekningen veldig preget av katastrofetenkning, og endetidsscenarioer, sier Geir Ramnefjell.

Klimajournalistikk er et område som Dagbladet har satset mye på, og podkasten er en måte å videreføre dette, forteller Ramnefjell. Poenget med podkasten er å vise fram at det faktisk finnes løsninger.

- Det som mangler er ikke løsninger, men politisk vilje, sier Ramnefjell.

- Et sug etter handling

I tillegg til å lede podkastserien, er Geir Ramnefjell politisk redaktør i Dagbladet. Bård Vegar Solhjell er til daglig generalsekretær i WWF Verdens naturfond.

- FNs klimarapport viser at dette er vår tids viktigste spørsmål, sier Solhjell til Dagbladet, og fortsetter:

- Jeg tror vi går inn i løsningenes tid. Det er et sug etter handling blant mange mennesker, og det er gøy å være med på Dagbladets satsing på det.

- Vi tror at dette skal være interessant for dem som kan litt om klima og miljøsaken allerede, men det skal også henvende seg til dem som ikke er spesielt interessert i utgangspunktet, sier Ramnefjell.

Nytt tema hver uke

Hver enkelt uke kommer «Klimapodden: Tolv miljøløsninger» til å ta for seg ett nytt tema. De vil både ha gjester i studio, og reise ut for å møte både eksperter og vanlige folk. I løpet av de kommende ukene skal Ramnefjell og Solhjell blant annet ta for seg temaer som vannmangel, skogbevaring og insektdøden.

KLIMAPODDEN: Geir Ramnefjell (t.h.) er politisk redaktør i Dagbladet, og skal lede «Klimapodden», mens Bård Vegar Solhjell er ekspertkommentator. Solhjell er til daglig generalsekretær i Verdens naturfond (WWF). Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KLIMAPODDEN: Geir Ramnefjell (t.h.) er politisk redaktør i Dagbladet, og skal lede «Klimapodden», mens Bård Vegar Solhjell er ekspertkommentator. Solhjell er til daglig generalsekretær i Verdens naturfond (WWF). Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Men den aller første episoden åpner vi med å ta for oss temaet «folkelig engasjement». Hvorfor har ikke klimasaken skapt det folkelige engasjementet som er nødvendig for at politikerne gjennomføre de tiltakene som er nødvendig?, spør Ramnefjell.

Han forteller at «Klimapodden» skal dykke ned i hva som sperrer, og se på hvilke feller både medier og andre når i, når det gjelder å henvende seg til publikum.

- Grunnen til at vi velger dette som første episode, er fordi vi vil starte med det grunnleggende: at folk bryr seg.

Med seg i første episode har de psykolog og økonom Per Espen Stoknes, som er ekspert på temaet. Han er også TED-global speaker og leder til daglig Senter for grønn vekst ved BI.

Hver episode vil være på omtrent 20 minutter. «Klimapodden: Tolv miljøløsninger» er tilgjengelig i alle podkast-apper, som Itunes og Acast.

I tillegg kommer podkasten til å bli publisert på Dagbladets forside hver uke.