KOMMENTARER

Slik kan lufta gå ut av bompengeopprøret

Høyre gjør et strategisk smart grep når de tidlig åpner for samarbeid med bompenge-lista, skriver Geir Ramnefjell.

PROTEST: Oppmøtet var skralt da Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) arrangerte demonstrasjon i Oslo 1. juni. Oppslutningene i målingene viste en annen tendens. Dermed er det politiske manøvreringen igang, men hva skjer da med FNB?. Foto: NTB Scanpix
PROTEST: Oppmøtet var skralt da Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) arrangerte demonstrasjon i Oslo 1. juni. Oppslutningene i målingene viste en annen tendens. Dermed er det politiske manøvreringen igang, men hva skjer da med FNB?. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Noen trodde kanskje hovedstaden var immun mot bompengeopprøret. Lørdag våknet Oslo-politikerne opp til virkeligheten: Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) debuterte på VGs Oslo-måling med 9,1 prosent oppslutning. Gjennombruddet var et faktum.

Det er forbausende hvor fort det politiske landskapet kan endre seg. Det tok ikke mer enn to dager før Høyre og Frp gjorde det klart at de var interessert i et samarbeid med partiet i byen. Det samme har vi allerede sett i Bergen, hvor Høyre har gjort det klart at de er villige til å samarbeide. I Stavanger har partiet sittet i bystyret med tre representanter siden 2015, der er de nærmest for veteraner å regne. FNB er i ferd med å ta steget inn i det etablerte, politiske systemet i Norge.

For FNB og deres kandidater må det være deilig å suge på karamellen. Det har vært en vår og forsommer hvor alt tilsynelatende har gått deres vei. Men høyresidens utstrakte hånd bærer også bud om at den bekymringsløse tida snart kan være er slutt.

Protestbevegelser er alltid best i starten. Da er standpunktene rene og ranke. Tiltrekningskraften og samholdet vokser i takt med gjennombruddet, og gir tro på at verden snart skal endre seg – akkurat slik en selv ser for seg. Mobiliseringen er jo så sterk. Dette går ikke an å ignorere!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer