KAN GÅ I SVART:  NRKs ansatte og kringkasterens ledelse er i forhandlinger onsdag. Blir de ikke enige kan også serien «Skam» rammes av en eventuell streik. Foto: NRK
KAN GÅ I SVART: NRKs ansatte og kringkasterens ledelse er i forhandlinger onsdag. Blir de ikke enige kan også serien «Skam» rammes av en eventuell streik. Foto: NRKVis mer

Slik kan «Skam» rammes av en eventuell NRK-streik

- Skam er ikke et unntak.

(Dagbladet): Onsdag møtes partene til mekling hos Riksmekleren. Hvis NRK-ansatte og kringkastingsledelsen ikke blir enige, kan nyheter og direktesendinger stoppe opp allerede torsdag, ifølge NRK.

Den populære ungdomsserien «Skam» oppdateres med flere klipp og innlegg på P3s nettsider gjennom uka. Blir det langvarig streik i NRK, kan også denne serien rammes.  
- Ikke et unntak Redaksjonssjef Håkon Moslet bekrefter at en streik også vil ramme «Skam», men sier at de ligger litt foran i produksjonen. Seerne vil derfor ikke merke en eventuell streik umiddelbart.
- En langvarig streik vil få konsekvenser for all NRK-produksjon, og «Skam» er ikke et unntak, sier han til Dagbladet.

Moslet vil ikke si noe om når det eventuelt kan «gå i svart» for «Skam».

Ifølge NRK kan streiken ramme over 2000 ansatte om partene ikke blir enige onsdag.

Tidenes mest populære Siden serien hadde premiere på NRK i september i fjor har serien hatt en enorm fansgarde. I snitt så 204 000 seere episodene i første sesong, og majoriteten av seerne så serien på nett. Serien har med det blitt NRKs mest populære nettserie noen gang.

Andre sesong av serien hadde premiere i mars, og bare et par dager etter premieren hadde over 80.000 sett episoden på nett.

Nærmest daglig publiseres det nye klipp og innlegg på NRKs nettsider. Mot slutten av uka blir klippene samlet i en episode. Serien hylles av unge som gamle, og Dagbladets anmelder trillet en sekser på terningen da sesong 2 gikk på lufta.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram