Slik kapret han Donkeyboy-Linnea

- Jeg måtte beklage og rette opp inntrykket, sier det albumaktuelle musikkvidunderbarnet Mathias Stubø (20).

STJERNESKUDD: Mandag kommer Mathias Stubøs tredje album i butikkene, et ambisiøst dobbeltalbum tuftet på 70-talls funk og jazzrock. Foto: Steinar Buholm
STJERNESKUDD: Mandag kommer Mathias Stubøs tredje album i butikkene, et ambisiøst dobbeltalbum tuftet på 70-talls funk og jazzrock. Foto: Steinar Buholm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Helt siden han albumdebuterte i fjor sommer, har den eksperimentelle multi-instrumentalisten Mathias Stubø fått superlativer som «flinkis» og «vidunderbarn» kastet etter seg.

Men selv tar han litt avstand fra stempelet som ny, norsk elektronisk musikks Messias.

- Jeg forholder meg ikke særlig til det. Jeg begynte å spille trommer da jeg var to år og lage elektronisk musikk på en Atari da jeg var åtte år, så jeg har drevet med musikk nesten hele livet. Når man holder på med en ting såpass lenge, så blir man jo flink, sier Stubø til Dagbladet.

Personlig musikk Nå er den unge musikeren allerede klar med sin tredje studioskive - et 20 låter langt neo-funk-album oppkalt etter ham selv

- Jeg valgte å titulere plata med mitt eget navn fordi det er den mest personlige musikken jeg har laga, og jeg føler at det er albumet som best befester mitt eget sound, forteller nittenåringen.

Og med albumtitler som «When We Were One» og «Don't Give Up On Me», skjønner man at musikken speiler en periode i livet hans der han ikke hadde det så bra.

- Albumet er delt opp i to deler, hvor de låtene du nevner der er på del to. Det er musikk som ser tilbake på hvordan jeg hadde det i fjor høst etter at det ble slutt med en eks-kjæreste. Del én lagde jeg etterpå, for å se framover, forklarer han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer