Slik kapret han Donkeyboy-Linnea

- Jeg måtte beklage og rette opp inntrykket, sier det albumaktuelle musikkvidunderbarnet Mathias Stubø (20).

STJERNESKUDD: Mandag kommer Mathias Stubøs tredje album i butikkene, et ambisiøst dobbeltalbum tuftet på 70-talls funk og jazzrock. Foto: Steinar Buholm
STJERNESKUDD: Mandag kommer Mathias Stubøs tredje album i butikkene, et ambisiøst dobbeltalbum tuftet på 70-talls funk og jazzrock. Foto: Steinar BuholmVis mer

(Dagbladet): Helt siden han albumdebuterte i fjor sommer, har den eksperimentelle multi-instrumentalisten Mathias Stubø fått superlativer som «flinkis» og «vidunderbarn» kastet etter seg.

Men selv tar han litt avstand fra stempelet som ny, norsk elektronisk musikks Messias.

- Jeg forholder meg ikke særlig til det. Jeg begynte å spille trommer da jeg var to år og lage elektronisk musikk på en Atari da jeg var åtte år, så jeg har drevet med musikk nesten hele livet. Når man holder på med en ting såpass lenge, så blir man jo flink, sier Stubø til Dagbladet.

Personlig musikk Nå er den unge musikeren allerede klar med sin tredje studioskive - et 20 låter langt neo-funk-album oppkalt etter ham selv

- Jeg valgte å titulere plata med mitt eget navn fordi det er den mest personlige musikken jeg har laga, og jeg føler at det er albumet som best befester mitt eget sound, forteller nittenåringen.

Og med albumtitler som «When We Were One» og «Don't Give Up On Me», skjønner man at musikken speiler en periode i livet hans der han ikke hadde det så bra.

- Albumet er delt opp i to deler, hvor de låtene du nevner der er på del to. Det er musikk som ser tilbake på hvordan jeg hadde det i fjor høst etter at det ble slutt med en eks-kjæreste. Del én lagde jeg etterpå, for å se framover, forklarer han.

Kjendiskjæreste For nå er musikkometen kjæreste med Linnea Dale (20), som også er en av Norges unge og fremadstormende musikere. Etter å ha skilt lag med Donkeyboy, der hun sang på hitlåter som «Ambitions» og «Sometimes», ga hun tidligere denne måneden ut solodebuten.

- Det er deilig å være i et forhold hvor begge brenner for musikk og er like dedikerte til det vi holder på med. Vi har hatt noen episke kvelder hvor vi har diskutert denne interessen, sier Stubø.

- Var det at hun var musiker du falt for?

- Ja, det er sexy, sier Stubø og ler.

- Diskotyver i Oslo Men Stubø forteller at han møtte jobbe for å få innpass hos den ett år eldre Dale. Han ga nemlig ikke et særlig bra førsteinntrykk.

- Vi møttes på et julebord, der jeg hadde fått i meg litt for mye å drikke. Men jeg visste at jeg ville treffe henne igjen, så jeg ba henne ut på ei øl noen uker senere for å beklage og rette opp inntrykket. Det sa hun heldigvis ja til.

Når man er en ung og flink musiker, blir man også omsvermet på andre måter. Mange har vært interessert i å samarbeide med nittenåringen, men det er ikke Stubø interessert i.

- Det er først og fremst på grunn av kreative grunner at jeg ikke vil. Men jeg er også litt skeptisk, for i Oslo er det mange diskotyver som stjeler andres idéer. Jeg vil ha kontroll over min egen musikk.

FERSKT FORHOLD: Det er tidligere Donkeyboy-vokalist Linnea Dale som har kapra Mathias Stubø. Foto: Lars Eivind Bones
FERSKT FORHOLD: Det er tidligere Donkeyboy-vokalist Linnea Dale som har kapra Mathias Stubø. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer