KOMMENTARER

Klima:

Slik kokte jeg planeten

Da «Civilization VI» introduserte globale klimaendringer som en del av spillmotoren, kokte jeg kloden på første forsøk.

Flomvern: For å hindre at havet skal oversvømme store landområder, har Nederland bygget flomvern. Foto: Shutterstock.
Flomvern: For å hindre at havet skal oversvømme store landområder, har Nederland bygget flomvern. Foto: Shutterstock. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

For tida drømmer jeg om verdensherredømme. Det å lede en nasjon til kulturelt, politisk, militært, vitenskapelig og økonomisk hegemoni, har unektelig en viss appell. Vi forstår jo hvorfor de sloss sånn i Game of Thrones. Mye vil alltid ha mer. «Ola, erobreren» klinger kanskje dårlig, men slike bagateller må den havesyke diktator heve seg over.

Før du forsøker få meg innlagt på lukket avdeling, eller lurer på om foreldrene mine er søsken, må det sies at ambisjonene er strengt avgrenset spillverden. Mer presist strategispillet Sid Meier's Civilization VI, der målet er å ta et lite stammesamfunn til global supermakt.

I pinsehelga ledet jeg for eksempel Nederland fra å være en beskjeden stat langs kysten av kontinentet, til å sluke rivaliserende nasjoner i alle himmelretninger. Men mer om det litt seinere.

Denne givende og underholdende øvelsen er jeg ikke alene om å bruke mye tid på. Siden den første utgivelsen i 1991, er det solgt over 40 millioner eksemplarer av spillene i serien.

Ekspansiv sivilisasjonsbygging fenger folket, men ikke bare på grunn av den sofistikerte og strategiske dybden spillskaperne disker opp med. Selv musikken som durer i bakgrunnen er prisvinnende. Som første dataspill i historien vant Civ IV en Grammy for swahili-gospel-sporet «Baba Yetu.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer