Slik lader blodfansen opp til Simpsons-jubileet

De gule fra Springfield har snart vært med oss i 500 episoder. Det markeres med verdensrekordforsøk.

(Dagbladet): Det skal godt gjøres ikke å ha fått med seg serien om den noe uortodokse familien til Homer Simpson. Siden 1987 har vi fått ta del i noen få oppturer, men aller flest nedturer sammen med den gule familien.

Det er kanskje en av de amerikanske familiene flest mennesker ute i verden har et forhold til, og 19. februar runder TV-serien litt av en milepæl. Da sendes episode nummer 500 på amerikanske TV-skjermer.

I jubileumsepisoden blir familien Simpson kastet ut av Springfield (igjen). Homer, Marge, Bart, Lisa og lille Maggie må dermed finne seg et nytt hjem i et isolert samfunn like utenfor byen. Ifølge ryktene skal Homer og Marge snike seg inn i Springfield igjen, bare for å bli møtt av en fiendlighet som gjør at de begynner å sette pris på sitt nye hjem.

Selv om jubileumsepisoden er etterlengtet (serien holdt på å forsvinne fra skjermene på grunn av lønnsuenigheter i fjor), er det nok ikke alle som lader opp på samme måte som gjengen du møter i videoen over.

I Los Angeles forsøker man nemlig å sette verdensrekord. Blodfansen har samlet seg på Hollywood & Highland for å bla gjennom hele familiealbumet til familien Simpsons.

Målet er altså å få en plass i Guinness rekordbok for å ha sett sammenhengende på TV lengst. Da må fansen komme seg gjennom 86 timer, 6 minutter og 41 sekunder med Simpsons-episoder.

Det påpekes på den offisielle Facebook-siden at også de som ikke har lyst til å se gjennom alle episodene sammenhengende kan ta turen innom.

Rekordforsøket startet i går, og det hele bør vare i litt over tre og et halvt døgn om det skal bli verdensrekord.

Så spørs det da, om ikke den erfarne TV-seeren Homer Simpson burde ha vært med på rekordforsøket.