Slik lagde de den nye dukkefilmen fra Flåklypa

Alle medarbeidere fikk forbud mot å se «Flåklypa Grand Prix». Animasjonene ble gjort for hånd. Nå går de i gang med enda en Flåklypa-film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Om halvannen uke er det duket for den første norske helaftens dukkefilmen siden «Flåklypa Grand Prix» for 40 år siden. «Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa» forteller en ny historie, men bygger på de samme Kjell Aukrust-figurene som så uforglemmelig ble levendegjort på kinolerretet av Ivo Caprino i 1975.

Arven fra klassikeren, som opp gjennom årene er vist for over 5 millioner på kino og fortsatt selger godt på DVD, henger så tungt over enhver ny filmatisering av Reodor Felgen, Ludvig og Solan at filmskaperne rett og slett la ned forbud mot å se den under arbeidet med den nye filmen.

Kvantesprang - Vi ville lage en helt ny film for en ny generasjon. Ingen av våre medarbeidere fikk lov til å se «Flåklypa Grand Prix» mens vi holdt på med «Jul i Flåklypa». Dermed ble ingen påvirket av den, og vi ble helt sikre på at vi laget vår egen versjon av Kjell Aukrusts univers, sier regissør Rasmus Sivertsen.

Også tegnefilmen «Solan og Gurin med reverumpa» fra 1998 ble en stor suksess med nærmere 700 000 kinovisninger. Men ingenting kan måle seg med Caprino-filmen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer