Slik lager man en eksentrisk oppfinner

Gard Eidsvold overtar som Doktor Proktor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Å overta stafettpinnen etter Kristoffer Joners innsats i filmen «Doktor Proktors prompepulver», er som å hoppe etter Wirkola.

Eller riktigere: «som å prompe etter Joner».

Men Gard Eidsvold (48) er forberedt og gleder seg til de kommende to måneder med hektisk innspilling av «Doktor Proktors tidsbadekar», som får premiere neste høst.

- En drømmerolle Dagbladet var på filminnspillingens første dag - da avslutningsscenene ble tatt opp og vi fikk se forvandlingen i sminkestolen: fra Gard Eidsvold til Doktor Proktor.

- Dette er en drømmerolle for alle skuespillere med litt fartstid.

- Helt eventyrlig å få spille en sånn snål og interessant type som Proktor. Det blir litt som når Johnny Depp gjør sin piratrolle, sier Eidsvold.

«Doktor Proktors prompepulver» hadde jo premiere tidligere i år, og er en av de de store kinosuksessene i år med et besøkstall på 375 000.

- Kristoffer Joner hadde ikke anledning til å spille Proktor. Jeg ble spurt, og med justeringer fikk jeg det til. Flaks, for jeg har et hektisk program, sier Eidsvold, som roser Joner for måten han ga liv til den merksnodige Proktor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer