Slik laget de «tidenes mest realistiske krigsfilm»

Skuespillerne trakk tenner, møtte krigsveteraner og kjørte ekte stridsvogner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Brad Pitt er premiereklar som sersjant Don «Wardaddy» Collier i «Fury». Regissør David Ayers satset, som mange andre krigsfilmregisører, knallhardt på realisme under innspillingen. Det har resultert i en «genuint spennende og dypt depressiv» krigsfilm, ifølge Dagbladets anmelder, som trillet en firer på terningen.

Om regissør David Ayers lykkes med sitt prosjekt må nesten enhver bedømme for seg selv, men det hersker liten tvil om at forholdene under innspillingen lå godt til rette for litt realisme. Regissør David Ayers skal ha latt skuespillerne møte flere andre verdenskrig-veteraner for å få et inntrykk av panserdivisjonens knallharde tilværelse.

- Da vi snakket med veteranene, tegnet de et bilde av utmattelsen, kulda, sulten, effekten av redslene du ser og begår på daglig basis. Det tok vi til oss og gikk i opptak i den modusen, sa Brad Pitt selv nylig under avslutningen av London Film Festival, ifølge NTB.

Ekte stridsvogner Handlingen i «Fury» utspiller seg i løpet av krigens siste dager i 1945. Et stridsvognmannskap (spilt av blant annet Michael Peña og villmannen Shia LaBeouf) fra den amerikanske hærens panserdivisjon utfører et dristig oppdrag bak fiendens linjer inne på tysk territorium. Sherman-stridsvognen de kjører heter passende nok nettopp «Fury».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer