Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slik lurer Unni (71) seg unna OL-reklamene

Ble lei av reklameavbrudd, tok saken i egne hender.

FORETREKKER REKLAMEFRITT OL: Unni Mathisen fra Fredrikstad har funnet en måte å slippe unna reklameavbrudd under De olympiske leker i Sotsji. Foto: Privat
FORETREKKER REKLAMEFRITT OL: Unni Mathisen fra Fredrikstad har funnet en måte å slippe unna reklameavbrudd under De olympiske leker i Sotsji. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mange lar seg irritere av TV 2s reklameavbrudd under OL-sendingene.

Unni Mathisen (71) fra Fredrikstad har funnet en måte å slippe dem helt.

- De danske OL-sendingene har ikke reklamer. Så nå ser vi på dansk TV, mens vi hører lyden av norske kommentatorer på NRK P1, forteller Mathisen til Dagbladet.  

Lanserte metoden Mathisen er sportsentusiast og pensjonist, men og jobber fortsatt litt - som sertifisør av Miljøfyrtårn-bedrifter.

Hun leste først om metoden i Fredrikstad Blad.

Her lanserte avisas tidligere journalist Sten Walther Karlsen ideen, etter å ha irritert seg kraftig over reklamepausene.

- Man går jo glipp av hendelser, og utviklingen underveis. I langrenn er for eksempel en løper som lå i teten blitt borte i løpet av reklameinnslaget, men man vet jo ikke om han har sprukket, eller hatt et uhell, sier Karlsen til fb.no.  

Et lite men... Unni Mathisen har Canal Digital som sin leverandør. Dermed finner hun den danske kanalen DR1 ved å finne frem til kanal 86.

- Så jeg har gjort det i dag. Det er så bra! Jeg er så imponert over at danskene viser alt, til tross for at de nærmest ikke har noen deltakere, sier Mathisen.

Danskene har sendt 16 utøvere til OL. I tillegg til et herrelag og et kvinnelag i curling, stiller alpintutøveren Christoffer Faarup og langrennsløperen Martin Møller.  

Men for Mathisens del er det et lite men:

- De danske TV-sendingene ligger ett eller to sekunder etter radioen. Så om noen faller, så hører vi det litt før vi ser det. Men det gjør ikke så mye, sier 71-åringen. 

Seerstorm Til tross for at TV 2 aldri har sagt at de skal droppe reklame under OL, har den kommersielle kanalen fått massiv kritikk for reklameavbruddene sine.

Over 90 000 har trykket på «liker»-knappen på Facebook-siden «Vi som vil ha tilbake OL-sendingene på NRK». Flere liknende grupper har tusenvis av «likes», og debatten har herjet på Twitter.

Informasjonssjef i TV 2, Rune Indrøy, hadde forventet noe støy, men mener norske TV-seere må tåle at det kommer reklamepauser.

- Det vi ser nå er en litt særnorsk debatt. Ute i verden er det veldig mange kommersielle aktører som sitter på OL-rettighetene. Vi lever av reklame, og samtidig også ønsker vi å lage gode sendinger. Men vi ønsker også å plassere reklamen riktig, sa han til Dagbladet i går.

NRKs kringkastingssjef sa til Dagbladet at han synes kritikken av TV 2 er urettferdig.

- Det er urimelig å kritisere en kommersiell TV-kanal for å vise reklame. Så har TV 2 også sagt at de nok må øve litt på hvordan de publiserer reklamen, så jeg tror sikkert det kommer til å gå seg til i løpet av arrangementet, sa Thor Gjermund Eriksen i går.

GULLJENTER:  Maiken Caspersen Falla (t.h.) tok gull, mens Ingvild Flugstad Østberg tok sølv under damenes sprint tirsdag. Norge ligger øverst på medaljeoversikten, med totalt 11 medaljer. Også Ola Vigen Hattestad sikret seg et sprint-gull i dag. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GULLJENTER: Maiken Caspersen Falla (t.h.) tok gull, mens Ingvild Flugstad Østberg tok sølv under damenes sprint tirsdag. Norge ligger øverst på medaljeoversikten, med totalt 11 medaljer. Også Ola Vigen Hattestad sikret seg et sprint-gull i dag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart