Slik manipulerte «Big Brother»-sjefen deltakerne til å fortelle sine hemmeligheter

- Det gjaldt å trigge følelsene, sier Lasse Hallberg.

(Dagbladet): Mange har kanskje opplevd at musikk kan være med å forsterke eller til og med utløse emosjonelle reaksjoner i kroppen.

I kveldens «Trygdekontoret» på NRK3 forteller produsenten av den første utgaven av «Big Brother» på TVNorge, Lasse Hallberg, hvordan han bevisst brukte musikk til å manipulere deltakerne til å gjøre det han ville.

Når han av programleder Thomas Seltzer blir bedt om å trekke fram det øyeblikket hvor «han følte seg mest som en gud», svarer Hallberg følgende:

- Det var da Rodney skulle fortelle Anette om at han hadde et barn fra et tidligere forhold, for hun visste ikke det. De satt der fra klokken to til seks på morgenen, og han var på gli hele tida. Jeg visste at Rodney ble gira når han hørte på filmmusikk, fordi han var en filmmusikkekspert, og kom i modus når jeg spilte musikken i «Forrest Gump». Det gjaldt altså å trigge følelsene hans.

Hallberg spilte så den mest kjente låta fra det Alan Silvestri-komponerte lydsporet flere ganger. Til slutt tok Rodney Karlsen mot til seg og fortalte Anette Young om barnet sitt.

- Jeg følte meg som Steven Spielberg eller som han som styrte alt i «The Truman Show», sier Hallberg.

Annette Young Og Rodney Karlsen ble i 2001 rikskjent for å være paret som tok dyden på norsk reality-tv, da de var de første som hadde sex direkte på fjernsyn.

Kveldens program er viet konseptet reality-tv, og, i tillegg til tidligere «Big Brother»-produsent Lasse Hallberg, består panelet av tidligere «Robinson»-deltaker Linni Meister og journalist Anne Gunn Halvorsen.

- MANIPULERT: Lasse Hallberg hevder at han brukte musikk til å manipulere Rodney Karlsen til å fortelle Anette Young om at han hadde et barn fra et tidligere forhold.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
- MANIPULERT: Lasse Hallberg hevder at han brukte musikk til å manipulere Rodney Karlsen til å fortelle Anette Young om at han hadde et barn fra et tidligere forhold. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer