Slik omtaler verdens største aviser Sylvis «flyktningbad»

Debatten har rast i Norge, nå går bildene verden rundt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Innvandrings- og inkluderingsminister Sylvi Listhaug (Frp) har vært på besøk Hellas, og tirsdag ble hun med norske det mannskapet på redningsskøyta «Peter Henry Von Koss», som er en del av norske bidraget til redningsarbeidet i Middelhavet.

Under seilasen spurte mannskapet om innvandringsministeren ville prøve å bli reddet, og i full overlevingsdrakt gikk ministeren med på en kald dukkert i havet utenfor øya Lesbos.

Redningsstuntet fikk kritikken til å hagle i hjemme Norge. Leder i Antirasistisk Senter Rune Berglund Steen og stortingspolitiker Karin Andersen (SV) var blant dem som mente at stuntet var usmakelig, og beskylder henne for å lage PR av flyktningkrisa. Andre har tatt Listhaug i forsvar.

- Stolt av innsatsen - Mannskapet på redningsskøyta spurte meg om jeg ville se hvordan de jobber og bli reddet opp av sjøen, og det gjorde jeg med glede. Det var en opplevelse å se hvordan våre norske helter om bord utfører jobben sin med å redde menneskeliv. Jeg er stolt av innsatsen deres. På bare denne båten har de reddet over 3000 liv fra drukningsdøden, svarte ministeren på kritikken til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer