Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Carrie Fisher er død:

Slik påvirkes «Star Wars»-filmene av Carrie Fishers død

Regissøren for «Star Wars: Episode IX», ville at prinsesse Leia skulle ha en stor rolle i den kommende filmen. 

DØD: Skuespiller Carrie Fisher gikk bort tredje juledag. For mange var Fisher med god margin mest kjent som prinsesse Leia Organa i «Star Wars». Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag kveld ble det kjent at Carrie Fisher, som spilte prinsesse Leia i «Star Wars», har gått bort etter at hun fikk hjerteinfarkt på et fly, lille julaften.

Den amerikanske skuespilleren ble 60 år gammel, og døde på en intensivavdeling ved et sykehus i Los Angeles, hvor hun ble innlagt etter hjerteinfarktet.

Nå stilles det spørsmål om hvordan dødsfallet vil påvirke kommende «Star Wars»-filmer.

Den neste filmen i serien er «Star Wars: Episode VIII», som har premiere i desember 2017. Produksjonsselskapet Lucasfilm har bekreftet overfor TMZ at Carrie Fisher har filmet alle scenene hun hadde i filmen. I en twittermelding publisert 2. juli i år, skrev filmselskapet også at de var ferdig med filmingen.

Talspersonen for Lucasfilm sier videre at det er for tidlig å si noe om hvordan Fishers død vil påvirke nye filminnspillinger i «Star Wars»-sagaen.

Ville gi Leia en stor rolle

Det har vært spekulert i at både Mark Hamill, som spilte rollen som Luke Skywalker, og Carrie Fisher, skulle dukke opp i den kommende filmen «Star Wars: Episode IX». Men filmingen til denne starter ikke før neste år, skriver Heavy.com.

Nettstedet skriver videre at det vil være vanskelig for filmskaperne å se bort fra Fishers død, siden hun har en stor rolle i de tidligere filmene, og antagelig kommer til å ha en stor rolle i de neste to.

NY FILM: Colin Trevorrow, regissør for «Star Wars: Episode IX», har tidligere uttalt at han ønsket at Carrie Fishers, som spilte Prinsesse Leia, og Mark Hamil, som spilte Luke Skywalker, skulle få større roller i den kommende filmen. FOTO: Lucas Films / NTB Scanpix
NY FILM: Colin Trevorrow, regissør for «Star Wars: Episode IX», har tidligere uttalt at han ønsket at Carrie Fishers, som spilte Prinsesse Leia, og Mark Hamil, som spilte Luke Skywalker, skulle få større roller i den kommende filmen. FOTO: Lucas Films / NTB Scanpix Vis mer

I et intervju med Entertainment Tonight i januar, sa Colin Trevorrow, regissøren for «Star Wars: Episode IX», at han ønsket at Mark Hamil og Carrie Fisher skulle ha større roller i den kommende filmen. Han røpet at han ville «dra disse karakterenes historie til nye steder».

- De er ikoner, men de er også mennesker som har lidd store tap og kjempet mot store utfordringer gjennom alle disse filmene, sa Trevorrow.

Vil ikke kommentere

SPILTE LEIA: Carrie Fisher døde etter å ha fått et hjerteinfarkt på et fly, lille julaften. Hun ble 60 år. FOTO: Leon Neal / AFP / NTB Scanpix
SPILTE LEIA: Carrie Fisher døde etter å ha fått et hjerteinfarkt på et fly, lille julaften. Hun ble 60 år. FOTO: Leon Neal / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Ifølge The Telegraph nektet en talsperson for Walt Disney tirsdag å gi noen kommentar på hvorvidt Leia ville dukke opp i filmer etter «Episode VIII».

Fansen spekulerer nå på hvordan filmskaperne skal finne en løsning for Leia på lerretet. Mens noen trekker frem muligheten for at Leia i fremtiden vil bli dataanimert, er det også mulig at handlingen i den neste filmen, «Star Wars: Episode IX», kan omskrives, eller at en ny skuespiller overtar rollen.

Dette skjedde blant annet da skuespiller Richard Harris, som spiller professor Humlesnurr i de to første «Harry Potter»-filmene døde. Rollen som Humlesnurr ble overtatt av Michael Gambon.

Var på promoturné

Fisher var med god margin mest kjent som prinsesse Leia Organa i «Star Wars», og har spilt i «Episode IV: Et nytt håp» (1977), «Episode V: Imperiet slår tilbake» (1981), «Episode VI: Jediridderen vender tilbake» (1983) og «Episode VII: The Force Awakens» (2015).

Foruten «Star Wars»-filmene har Fisher også medvirket i «The Blues Brothers», «The Man with One Red Shoe», samt «When Harry Met Sally».

Hun var også forfatter, og har nylig gitt ut selvbiografien «The Princess Diarist». Fisher var utenlands i forbindelse med en promoturné for boka.

Skuespilleren har tidligere vært åpen om sine personlige problemer. Hun er diagnostisert med bipolar lidelse og har misbrukt kokain og medikamenter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!