DEBATT

Debatt: Pleiepengeordningen

Slik rammes familier i sitt livs krise

Familier med alvorlig syke barn rammes av innstrammingene i pleiepengeordningen. Nå forteller de selv om hvilke bekymringer de er blitt påført denne høsten.

SAMLET HISTORIER: Helle Cecilie Palmer (36), her med sin kronisk syke datter Aurora, har samlet historier fra familier som jobber dag og natt for å pleie sine syke barn. Foto: Privat
SAMLET HISTORIER: Helle Cecilie Palmer (36), her med sin kronisk syke datter Aurora, har samlet historier fra familier som jobber dag og natt for å pleie sine syke barn. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

«Vi blir presset til å balansere vår sønns beste mot familiens økonomi og vi aner ikke hvordan dette skal gå.»

Den nye pleiepengeordningen har skapt stor debatt denne høsten. Vi er mange foreldre, barneleger og interesseorganisasjoner som har advart mot negative konsekvenser av den nye ordningen. Bekymringene våre har nådd bredt ut i sosiale medier, i pressen og i Stortinget.

«Gutten vår kommer ikke til å overleve. Vi vet at det kommer nye tøffe tak, det kommer kanskje en fase med utprøvende medisin og så kommer den ‘lindrende’ fasen hvor sønnen vår skal dø. Vi er selvsagt bekymret. Kommer vi til å ha ‘råd’ til å være til stede til siste slutt og gi sønnen vår trygghet i det han skal møte døden?»

Både arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie og statsminister Erna Solberg har avfeid bekymringene med at ingen vil rammes av den nye ordningen før det er gått ett år. I Stortingets spørretime 18. oktober sa statsministeren at «det neste året har man da ingen endringer av det som er, for noen familier». Anniken Hauglie uttalte til Dagsavisen 19. oktober: «Det er ingen grunn til bekymring eller hastverk, for den eneste forskjellen det neste året er at flere tusen flere familier får pleiepenger». I spørretimen 8. november sa hun: «Det er jo for tidlig nå å si at dette har dramatiske konsekvenser. Ordningen trådte i kraft 1. oktober, foreløpig så er det ingen som har kommet inn under den nye ordningen.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer