DEBATT

Slik rydder du opp i økonomien etter ferien

Ti grep som redder privatøkonomien.

TOMT: - Har du en litt frynset økonomi etter ferien er det lurt å ta grep tidlig, slik at du får ryddet opp før du graver deg enda lengre ned i problemene, skriver artikkelforfatteren. Foto: Frank May / NTB scanpix
TOMT: - Har du en litt frynset økonomi etter ferien er det lurt å ta grep tidlig, slik at du får ryddet opp før du graver deg enda lengre ned i problemene, skriver artikkelforfatteren. Foto: Frank May / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Pengene sitter gjerne litt løsere i ferien. Vi lever kanskje mer i nuet, og tenker ikke så mye på morgendagen. Da er det fort gjort å bruke over evne, og dermed komme hjem til en økonomisk blåmandag. Samtidig er det slik at vi nordmenn prioriterer sommerferien høyt, og vi åpner gjerne lommeboken på vidt gap for å få drømmeferien. Det kan gå hardt ut over privatøkonomien.

Har du en litt frynset økonomi etter ferien er det lurt å ta grep tidlig, slik at du får ryddet opp før du graver deg enda lengre ned i problemene. Spesielt dersom du har opparbeidet deg dyr gjeld er det lurt å handle raskt, slik at du kan kvitte deg med så mye som mulig så fort som mulig.

Her er ti tips til hvordan du kan komme deg ut av pengeknipen.

1. Skaff deg oversikt

Det første jeg vil anbefale deg å gjøre er å skaffe deg oversikt over hvor mye gjeld du har. Mens enkelte kun har noen få kreditorer, og dermed raskt makter å skaffe seg oversikt over gjeldssituasjonen sin, har andre mange kreditorer og mindre oversikt over det de skylder og til hvem. Bruk tid på å finne ut hvor mye du skylder, til hvem, samt hvilke regninger som du vet kommer de nærmeste månedene. Denne oversikten er gull verdt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer