Slik så det egentlig ut under innspillingen av «The Great Gatsby»

Se hvilken utrolig forvandling spesialeffektene skaper.

(Dagbladet): Siden «The Great Gatsby», med Leonardo DiCaprio (38) og Carey Mulligan (28) i hovedrollene, ble vist under den 66. filmfestivalen i Cannes i midten av mai, har det vært mange og delte meninger om de mange spesialeffektene som er brukt i filmen.

For mens flere lot seg begeistre av de mange visuelle effektene fra 20-tallets New York, mener andre at effektene blir for mye av det gode.

Nå har imidlertid Chris Godfrey, sjef for filmens visuelle effekter, lagt ut en video på Vimeo, som virkelig viser hvilken rolle spesialeffektene spiller i storfilmen.

Se video øverst i saken!

Bakomfilm Nyinnspillingen av «The Great Gatsby», som er regissert av australske Baz Luhrmann, er basert på den verdenskjente, ikoniske 20-tallsromanen med samme navn, av F. Scott Fitzgerald.

Og forventningene har vært skyhøye til filmen, som kom på kino i forrige måned.

«Baz har aller nådigst tillatt oss å frigi denne 'før og etter'-videoen for å vise hvordan visuelle effekter-designerne jobbet med å fullføre 'The Great Gatsby',» skriver han på Vimeo.

Det fire minutter lange klippet viser hvordan flere scener ble filmet med bare enkle kulisser foran en «green screen», mens spesialeffektene sørger for at publikum får et ganske annet bilde.

Med denne videoen får «The Great Gatsby»-fans nå altså se hva som egentlig var ekte i filmen, og hva som bare ser ekte ut.

Og kanskje blir du overrasket?

Innspilt i Australia Godfreys video viser nemlig først en scene slik den så ut under innspilling, før han lar de visuelle effektene overta. I noen scener er forvandlingen enorm, mens den i andre scener er minimal.

Til tross for at handlingen i «The Great Gatsby» finner sted i New York, ble hele filmen spilt inn i Australia.

Det er ikke sjeldent at filminnspillinger benytter seg av «green screen», men det unike i denne filmen er at hele sett har blitt skapt ved hjelp av spesialeffekter.

Budsjettet på storfilmen lå på 105 millioner dollar, tilsvarende rundt 630 millioner norske kroner.

Regissør Baz Luhrman er fra før mest kjent for den såkalte «Red Curtain»-trilogien, som består av filmene «Strictly Ballroom» (1992), «Romeo + Juliet» (1996) og «Moulin Rouge» (2001).