Slik ser du Oscar-utdelingen

NRK viser Oscar-utdelingen, men sendingen blir neppe særlig spennende. Glamour-showet sendes nemlig nesten en uke etter selve prisutdelingen. Men for deg som vil se Hollywood-stjernene direkte er det håp.

For dem som foretrekker ferskvare er svensk TV 4 et alternativ. Kanalen sender Oscar-utdelingen direkte fra klokken 03.30 natt til mandag 27. mars. I tillegg til selve direktesendingen begynner festen allerede på søndag formiddag på svensk tv. Kanalen byr på vorspiel-sending med grundig presentasjon og intervju med de nominerte til de gjeveste prisene.

Oscarfilmene på NRK

NRK byr som sagt ikke på ferskt stoff, men de har likevel ikke spilt seg helt over sidelinja. Kanalen har kjøpt inn flere av de Oscar-nominerte animasjon- og kortfilmene. Disse filmene vises like i forkant av Oscarutdelingen 26. mars. Kanalen er NRK 2 på søndag ettermiddag. Filmene er Bror min Bror (dansk kortfilm), Store og små mirakler (svensk kortfilm med norsk script og produsent) og Humdrum (britisk animasjonsfilm). Den norske nominerte animasjonsfilmen Min bestemor strøk kongens skjorter skal også vises på NRK 2. Filmen blir også vist søndag kveld på NRK 1 klokken 22.20.

Gode seertall

NRK 1 viser i ettertid et redigert sammendrag på halvannen time av utdelingen. Sendingen erstatter nattkinoen lørdag 1. april og begynner klokken 23.35. NRK forsøkte seg med det samme i fjor, og da fulgte 290 000 tv-seere sendingen til langt over midnatt.