<strong> HARDT SKADET:</strong>  Pressen fikk bli med med inn i Gudvangatunnelen onsdag ettermiddag. Gudvangatunnelen kommer trolig til å bli stengt i flere uker etter den voldsomme bussbrannen som ga fire personer alvorlige skader tirsdag.
Foto: Arne Veum / NTB scanpix
HARDT SKADET: Pressen fikk bli med med inn i Gudvangatunnelen onsdag ettermiddag. Gudvangatunnelen kommer trolig til å bli stengt i flere uker etter den voldsomme bussbrannen som ga fire personer alvorlige skader tirsdag. Foto: Arne Veum / NTB scanpix Vis mer

Slik ser Gudvangatunnelen ut etter brannen

Åpnet tunnelen for pressen onsdag ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):Gudvangatunnelen er stengt på ubestemt tid etter at det begynte å brenne kraftig i en turistbuss få hundre meter inne i tunnelen.

- Det er for tidlig å si hvor lenge tunnelen kommer til å bli stengt, nå holder vi på å berge vraket ut av tunnelen. Først etter det kan vi virkelig undersøke tunnelen, sier avdelingsjef Svenn Finden i Statens Vegvesen Sogn og Fjordane.

Tunnelen bar tydelig preg av brannen på bildene tatt da pressen fikk slippe inn i tunnelen onsdag ettermiddag.

- Det er mye nedfall fra tunnelveggene og det ligger mengder stein rundt omkring på bakken, sier Finden og legger til at det fulle skadeomfanget vil trolig bli kjent i løpet av neste uke.

Som følge av brannen ble fem mennesker sendt til Voss sykehus.

Fire av de fem ble meldt til å være alvorlig skadet, men i dag ble det klart at alle kom fra hendelsen med lettere skader.

<strong> BLE GRILLET:</strong>  Bussen som tok fyr inne i Gudvangatunnelen bærer tydelig preg av gårsdagens brann. Her på vei ut av tunnelen. Foto: Statens Vegvesen
BLE GRILLET: Bussen som tok fyr inne i Gudvangatunnelen bærer tydelig preg av gårsdagens brann. Her på vei ut av tunnelen. Foto: Statens Vegvesen Vis mer

- Alle fire ligger fremdeles til observasjon på Voss sykehus, men vi regner med å kunne skrive tre av dem ut i løpet av ettermiddagen, sier sykehusdirektør på Voss sykehus Rolf Abrahamsen til avisa-hordaland.no

30 kinesiske turister var inne i bussen da den begynte å brenne, men bussen er fra det svenske selskapet Ellös Buss, som holder til i Göteborg.

Brannen ble slukket i løpet av tirsdag ettermiddag.

Forrige gang det brant ble tunnelen stengt i seks uker, ifølge Statens Vegvesen.

I en pressemelding skriver de at sikkerhetsutstyr og beredskap skal ha fungert bedre enn ved forrige brann.

- Såvidt vi vet har flere ting fungert bedre denne gangen enn det gjorde i 2013. Det røde lyset blinka og bommene gikk ned umiddelbart etter at Vegtrafikksentralen fikk melding om brannen, skiltene i tunnelen ble aktivert og viftene, samt nødnett, fungerte godt, sier regionvegsjef Helge Eidsnes ifølge pressemeldingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer