HARDT SKADET:  Pressen fikk bli med med inn i Gudvangatunnelen onsdag ettermiddag. Gudvangatunnelen kommer trolig til å bli stengt i flere uker etter den voldsomme bussbrannen som ga fire personer alvorlige skader tirsdag.
Foto: Arne Veum / NTB scanpix
HARDT SKADET: Pressen fikk bli med med inn i Gudvangatunnelen onsdag ettermiddag. Gudvangatunnelen kommer trolig til å bli stengt i flere uker etter den voldsomme bussbrannen som ga fire personer alvorlige skader tirsdag. Foto: Arne Veum / NTB scanpixVis mer

Slik ser Gudvangatunnelen ut etter brannen

Åpnet tunnelen for pressen onsdag ettermiddag.

(Dagbladet):Gudvangatunnelen er stengt på ubestemt tid etter at det begynte å brenne kraftig i en turistbuss få hundre meter inne i tunnelen.

- Det er for tidlig å si hvor lenge tunnelen kommer til å bli stengt, nå holder vi på å berge vraket ut av tunnelen. Først etter det kan vi virkelig undersøke tunnelen, sier avdelingsjef Svenn Finden i Statens Vegvesen Sogn og Fjordane.

Tunnelen bar tydelig preg av brannen på bildene tatt da pressen fikk slippe inn i tunnelen onsdag ettermiddag.

- Det er mye nedfall fra tunnelveggene og det ligger mengder stein rundt omkring på bakken, sier Finden og legger til at det fulle skadeomfanget vil trolig bli kjent i løpet av neste uke.

Som følge av brannen ble fem mennesker sendt til Voss sykehus.

Fire av de fem ble meldt til å være alvorlig skadet, men i dag ble det klart at alle kom fra hendelsen med lettere skader.

 BLE GRILLET:  Bussen som tok fyr inne i Gudvangatunnelen bærer tydelig preg av gårsdagens brann. Her på vei ut av tunnelen. Foto: Statens Vegvesen
BLE GRILLET: Bussen som tok fyr inne i Gudvangatunnelen bærer tydelig preg av gårsdagens brann. Her på vei ut av tunnelen. Foto: Statens Vegvesen Vis mer

- Alle fire ligger fremdeles til observasjon på Voss sykehus, men vi regner med å kunne skrive tre av dem ut i løpet av ettermiddagen, sier sykehusdirektør på Voss sykehus Rolf Abrahamsen til avisa-hordaland.no

30 kinesiske turister var inne i bussen da den begynte å brenne, men bussen er fra det svenske selskapet Ellös Buss, som holder til i Göteborg.

Brannen ble slukket i løpet av tirsdag ettermiddag.

Forrige gang det brant ble tunnelen stengt i seks uker, ifølge Statens Vegvesen.

I en pressemelding skriver de at sikkerhetsutstyr og beredskap skal ha fungert bedre enn ved forrige brann.

- Såvidt vi vet har flere ting fungert bedre denne gangen enn det gjorde i 2013. Det røde lyset blinka og bommene gikk ned umiddelbart etter at Vegtrafikksentralen fikk melding om brannen, skiltene i tunnelen ble aktivert og viftene, samt nødnett, fungerte godt, sier regionvegsjef Helge Eidsnes ifølge pressemeldingen.