Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik ser han de han skaper

Etter 50 år som avistegner har Finn Graff (75) ingen planer om å legge ned blyanten.

VENNLIG, SMILENDE OG FORSIKTIG: Slik er Finn Graff vanligvis. Men med blyant mellom fingrene har avistegneren fornærmet det som finnes av autoriteter i inn- og utland. Og det skal 75-åringen fortsette med. Foto: Jørn H. Moen
VENNLIG, SMILENDE OG FORSIKTIG: Slik er Finn Graff vanligvis. Men med blyant mellom fingrene har avistegneren fornærmet det som finnes av autoriteter i inn- og utland. Og det skal 75-åringen fortsette med. Foto: Jørn H. MoenVis mer

- Hvor mange avistegninger jeg har laget?

Finn Graff tenker seg om, han gjør gjerne det.

- Jævla mange. Jeg har snart holdt på i 50 år, og har minst levert fra meg 350 tegninger i året.

- Det blir 17500 tegninger?

- Jo, jo. Men tenk på hvor mye stein en steinlegger legger i løpet av livet.

Han sitter ved arbeidspulten sin, hjemme i leiligheten på Frogner. En blyantspisser med sveiv er festet i bordkanten, tre godt brukte blyanter ligger klare til bruk.

Magasinets redaktører, journalister og fotografer tar ferier og permisjoner, føder barn, blir syke og utbrente, bytter jobb og tar sluttpakker. Men Finn Graff på 75 år holder koken, alltid med en ny tegning på gang.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.