Slik sikrer du deg de beste Mammutsalg-bøkene

Årets bokskred starter mandag.

DET STORE BOKSALGET: Therese Hoen og Anne Cath Brekke handlet bøker på Mammutsalget i 2007. Mandag braker det løs igjen. Foto: ANDERS GRØNNEBERG
DET STORE BOKSALGET: Therese Hoen og Anne Cath Brekke handlet bøker på Mammutsalget i 2007. Mandag braker det løs igjen. Foto: ANDERS GRØNNEBERG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Har du tenkt å dra på shopping i en bokhandel de nærmeste par ukene? Da er du ikke alene. Mandag starter årets store boksalg - Mammutsalget. Ifølge en spørreundersøkelse utført av Synovate for Mammutsalget, har 40 prosent av landets befolkning planer om å handle bøker i løpet av salget.

I artikkelen under tipser Dagbladets litteraturjournalist Fredrik Wandrup deg om årets beste kjøp.

Årets salg omfatter omkring 1,5 millioner bøker, fordelt på 814 titler. Enkelte har opptil 85 prosent nedsatt pris. I fjor var 850 bøker til salgs, og omsetningen ville vært på 100 millioner kroner dersom alle ble solgt.

- Rundt 80 prosent av bøkene pleier å bli solgt i løpet av de to ukene salget varer. Det som ikke blir solgt under Mammutsalget, blir gjerne brukt i andre salg senere. Jeg tviler på at noen av bokhandlene vil sette opp prisen på bøkene etter salget, sier Anne Schiøtz, rådgiver i Bokhandlerforeningen, til Dagbladet.no.

Salget kan komme godt med for en bokbransje som har seilt i motvind den siste tiden. Boksalget falt med 4,4 prosent i fjor, og flere bokhandler har slitt med økonomien etter at finansuroen brøt ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer