DET STORE BOKSALGET: Therese Hoen og Anne Cath Brekke handlet bøker på Mammutsalget i 2007. Mandag braker det løs igjen. Foto: ANDERS GRØNNEBERG
DET STORE BOKSALGET: Therese Hoen og Anne Cath Brekke handlet bøker på Mammutsalget i 2007. Mandag braker det løs igjen. Foto: ANDERS GRØNNEBERGVis mer

Slik sikrer du deg de beste Mammutsalg-bøkene

Årets bokskred starter mandag.

(Dagbladet.no): Har du tenkt å dra på shopping i en bokhandel de nærmeste par ukene? Da er du ikke alene. Mandag starter årets store boksalg - Mammutsalget. Ifølge en spørreundersøkelse utført av Synovate for Mammutsalget, har 40 prosent av landets befolkning planer om å handle bøker i løpet av salget.

I artikkelen under tipser Dagbladets litteraturjournalist Fredrik Wandrup deg om årets beste kjøp.

Årets salg omfatter omkring 1,5 millioner bøker, fordelt på 814 titler. Enkelte har opptil 85 prosent nedsatt pris. I fjor var 850 bøker til salgs, og omsetningen ville vært på 100 millioner kroner dersom alle ble solgt.

- Rundt 80 prosent av bøkene pleier å bli solgt i løpet av de to ukene salget varer. Det som ikke blir solgt under Mammutsalget, blir gjerne brukt i andre salg senere. Jeg tviler på at noen av bokhandlene vil sette opp prisen på bøkene etter salget, sier Anne Schiøtz, rådgiver i Bokhandlerforeningen, til Dagbladet.no.

Salget kan komme godt med for en bokbransje som har seilt i motvind den siste tiden. Boksalget falt med 4,4 prosent i fjor, og flere bokhandler har slitt med økonomien etter at finansuroen brøt ut.

- Mammutsalget er alltid viktig for oss, og vi legger mye ressurser i det. Dette er vår anledning til å gjøre bredden av bøker tilgjengelig for mange, til en billig penge. Det er viktig å få folk inn i butikkene, sier Randi S. Øgrey, direktør i Bokhandlerforeningen.

Mandag 8.10 åpner salget i Ark bokhandel på Egertorget i Oslo, hvor forfattere som Frid Ingulstad, Torkild Damhaug og Vigdis Hjorth vil være til stede. Her finner du årets Mammut-katalog.