Slik skaffet News Of The World eksklusive oppslag

Hacket mobiltelefoner, tilsnek seg bankutskrifter og betalte kjendiser store beløp under bordet.

MEDIEMOGUL: Rupert Murdoch har punget ut til flere ofre for telefonavlytting. Foto: REUTERS/Fred Prouser/Scanpix
MEDIEMOGUL: Rupert Murdoch har punget ut til flere ofre for telefonavlytting. Foto: REUTERS/Fred Prouser/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skandale- avisa News Of The World lever godt på småpikant kjendisstoff og fotballrykter, og har ofte gigantoppslag med eksklusive avsløringer.

På oppslagsplass i skrivende stund viser avisa eksklusive bilder av Michael Jackson, ekskona Debbie Rowe og barna de to hadde sammen.

The Guardian har gått avisas metoder nærmere etter i sømmene, og avslørt hvordan supertabloiden bruker privatetterforskere og store penger for å få tilgang til kjendisers skatteinformasjon, bankutskrifter, telefonregninger og andre konfidensielle personopplysninger.

SuperkjendiserBåde regjerings- og parlamentsmedlemmer, skuespillere og idrettsstjerner skal ha blitt utsatt for metodene.

Clive Goodman, tidligere hoffreporter for News Of The World, ble fengslet i 2007 etter å ha hacket seg inn i mobiltelefonene til ansatte på Slottet.

News Of The World eies av den omdiskuterte mediemogulen Rupert Murdoch, og den gang hevdet redaktørene og eieren News Corporation at Goodman hadde operert på egen hånd.

Men i løpet av én hektisk måned i 2006 skal visestatsminister John Prescott, kulturminister Tessa Jowell, nåværende borgermester i London Boris Johnson, TV-kokk Nigella Lawson, skuespiller Gwyneth Paltrow, poplegende George Michael og den nylig avdøde realitystjernen Jade Goody alle ha blitt utsatt for lignende metoder - på News Corporations regning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer