<strong>JUBILANT:</strong> Bjørn Eidsvåg fyller 60 år neste uke. Foto: Krister Sørbø / Dagbladet
JUBILANT: Bjørn Eidsvåg fyller 60 år neste uke. Foto: Krister Sørbø / Dagbladet Vis mer

Slik skal Bjørn Eidsvåg feire at han blir 60 år

Blir akkopagnert av symfoniorkester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bjørn Eidsvåg runder 60 år til uken, og akter ikke å la det gå forbi i stillhet - tvert imot akkompagnert av et helt symfoniorkester på både plate og en konsertrekke.

Riktignok blir dette først fra november, med debut 14. november i Stavanger med Stavanger Symfoniorkester. Deretter opptrer Eidsvåg i Oslo Spektrum 29. november sammen med Kringkastingsorkesteret og noen utvalgte gjester. Dette blir hans største konsert så langt i karrieren, meldes det.

Han vil foruten å gjeste Stavanger også besøke Trondheim og Kristiansand med hver bys symfoniorkester i tiden november og februar 2015. Billettsalget starter nå.

- Jeg har tidligere hatt æren av å spille sammen med flere symfoniorkestre, og det er en overveldende opplevelse hver gang, sier Bjørn Eidsvåg i en uttalelse, der han også sier han lenge har drømt om å få tilpasset sine mest kjente låter til symfoniorkester.

Prosjektet har fått navnet «Klassisk Bjørn Eidsvåg», og skal også resultere i et album høsten 2014.

- Vi har laget en helhetlig forestilling der orkesteret organisk flyter sammen med mitt band. Vi skal gjøre det stort, men ikke så stort at det skygger for låtene. - Det er gøy å framføre sangene mine alene med gitar, men det er også en sann fryd å ta fatt i det som ligger av musikk dem, utbrodere det og blåse det opp, sier veteranen.

Datoene * 14. november - Stavanger Konserthus med Stavanger Symfoniorkester

* 19. og 20. november - Olavshallen med Trondheim Symfoniorkester

* 29. november - Oslo Spektrum med KORK og gjester

* 6. februar 2015 - Kilden med Kristiansand Symfoniorkester

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer