JUBILANT: Bjørn Eidsvåg fyller 60 år neste uke. Foto: Krister Sørbø / Dagbladet
JUBILANT: Bjørn Eidsvåg fyller 60 år neste uke. Foto: Krister Sørbø / DagbladetVis mer

Slik skal Bjørn Eidsvåg feire at han blir 60 år

Blir akkopagnert av symfoniorkester.

Bjørn Eidsvåg runder 60 år til uken, og akter ikke å la det gå forbi i stillhet - tvert imot akkompagnert av et helt symfoniorkester på både plate og en konsertrekke.

Riktignok blir dette først fra november, med debut 14. november i Stavanger med Stavanger Symfoniorkester. Deretter opptrer Eidsvåg i Oslo Spektrum 29. november sammen med Kringkastingsorkesteret og noen utvalgte gjester. Dette blir hans største konsert så langt i karrieren, meldes det.

Han vil foruten å gjeste Stavanger også besøke Trondheim og Kristiansand med hver bys symfoniorkester i tiden november og februar 2015. Billettsalget starter nå.

- Jeg har tidligere hatt æren av å spille sammen med flere symfoniorkestre, og det er en overveldende opplevelse hver gang, sier Bjørn Eidsvåg i en uttalelse, der han også sier han lenge har drømt om å få tilpasset sine mest kjente låter til symfoniorkester.

Prosjektet har fått navnet «Klassisk Bjørn Eidsvåg», og skal også resultere i et album høsten 2014.

- Vi har laget en helhetlig forestilling der orkesteret organisk flyter sammen med mitt band. Vi skal gjøre det stort, men ikke så stort at det skygger for låtene. - Det er gøy å framføre sangene mine alene med gitar, men det er også en sann fryd å ta fatt i det som ligger av musikk dem, utbrodere det og blåse det opp, sier veteranen.

Datoene * 14. november - Stavanger Konserthus med Stavanger Symfoniorkester

* 19. og 20. november - Olavshallen med Trondheim Symfoniorkester

* 29. november - Oslo Spektrum med KORK og gjester

* 6. februar 2015 - Kilden med Kristiansand Symfoniorkester

(NTB)