Slik skal de knekke Nerdrum

I dag starter Odd Nerdrums skattesak mot staten.

Tror på seier: Regjeringsadvokat Tolle Stabell mener det er svært lite sansynlig at Nerdrum vinner frem i skattesaken som begynner i dag. Stabell representerer Skatt øst, som er saksøkt av Nerdrum. Foto: Morten Holm / Scanpix
Tror på seier: Regjeringsadvokat Tolle Stabell mener det er svært lite sansynlig at Nerdrum vinner frem i skattesaken som begynner i dag. Stabell representerer Skatt øst, som er saksøkt av Nerdrum. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når tingretten settes i dag, begynner tredje runde av Odd Nerdrums kamp mot norske skattemyndigheter.

Nerdrum har saksøkt staten ved Skatt Øst fordi han mener seg urettmessig etterlignet. Han ble i 2010 og 2011 ilagt restskatt på flere millioner kroner, for beløp han hevder han hadde allerede hadde betalt skatt av.

Beløpene som omhandles i skattesaken, er de samme som Nerdrum i sommer ble dømt to år og tre måneder i fengsel for å ha unndratt fra norske skattemyndigheter.

Andre beviskrav I sitt sluttinnlegg og prosesskriv til Oslo tingrett, redegjør regjeringsadvokat Tolle Stabell for Skatt østs syn på saken.

Han skriver at det er svært lite sannsynlig at det blir en annen konklusjon enn lagmannsrettens. Dette er fordi det i skattesaken er sannsynlighetsovervekt som avgjør utfallet, i motsetning til i straffesaken, der påstander må være bevist utover enhver rimelig tvil.

Han skriver at opplysningene som ble avdekket gjennom bokettersyn hos Forum Gallery, Nerdrums gallerist i New York, sterkt underbygger at kunstneren hadde inntekter mellom 1998 og 2002 som ikke ble oppgitt til skattemyndighetene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer