OSCAR-STUNT: Danser og koreograf Ella Fiskum skal forsøke å komme seg på den røde løperen sammen med stjernene under Oscar-utdelingen i Los Angeles 26. februar. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
OSCAR-STUNT: Danser og koreograf Ella Fiskum skal forsøke å komme seg på den røde løperen sammen med stjernene under Oscar-utdelingen i Los Angeles 26. februar. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Slik skal den norske kunstneren kuppe den røde Oscar-løperen

- Jeg vil bruke min egen erfaring som «mislykket» ballerina.

Danser og koreograf Ella Fiskum skal forsøke å komme seg på den røde løperen sammen med stjernene under Oscar-utdelingen i Los Angeles 26. februar. Sammen med seg på den røde løperen har hun rockegitaristen Ronni Le Tekrø.

Stuntet skal dokumenteres av filmfotograf Karl-Erik Brøndbo og utføres som del av et kunstprosjekt støttet av Norsk Kulturråd.

- «Mislykket» ballerina
Brøndbo er fotografen på den norske Oscar-kandidaten, kortfilmen «TUBA Atlantic». Kunstprosjektet har drøm, virkelighet og ambisjon som tema og oppføres i New York og Norge til høsten.

- Jeg vil bruke min egen erfaring som «mislykket» ballerina, uforløst filmstjerne og mor med flerkulturell ektemann, for å si noe om universelle spørsmål gjennom flere stadier i livet, sier Ella Fiskum.

Dynamitt-duo - «Triptych 0811» er en forestilling om likevekt mellom kjønn og rase i en virkelighet som dyrker stjernemyten og berømmelsen, sier Fiskum videre. Hun har med seg et internasjonalt lag i prosjektet: Den amerikanske komponisten Ali Helnwein skal stå for musikken sammen med rockeren Ronni Le Tekrø fra TNT, som skal spille live på scenen.

Dansere i forestillingen blir russiske Svetlana Bednenko og norske Magnus Myhr - i tillegg til Fiskum selv.

«Triptych 0811» vil bli vist i New York i september og vil turnere i Norge i november.

(NTB)