VIL DISKUTERE NETTHETS: Statsminister Erna Solberg. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
VIL DISKUTERE NETTHETS: Statsminister Erna Solberg. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

Slik skal Erna ta et oppgjør med nett-trollene

- Det er helt uakseptabelt.

(Dagbladet): Dagbladet skrev tidligere denne uka om hvordan mange norske kvinner har opplevd netthat, og det svenske tv-programmet Trolljegerne, der netthatere identifiseres og konfronteres, har skutt fart i debatten også i Norge.

Nå har Erna Solberg invitert kjente kvinner - som selv har opplevd netthets - til en diskusjon i statsministerboligen neste uke.

- Helt uakseptabelt De som kommer på møtet er blant andre blogger Susanne Aabel, statsadvokat Inga Bejer Engh, Høyre-politiker og blogger Heidi Nordby Lunde, Dagbladets Marie Simonsen, debattant og journalist Kadra Yusuf, komiker Shabana Rehman, student og debattant Florence Aryanik og fotballkommentator Lise Klaveness.

KOMMER: Høyre-politiker og blogger Heidi Nordby Lunde.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KOMMER: Høyre-politiker og blogger Heidi Nordby Lunde. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Det er helt uakseptabelt at jenter og kvinner møtes med hatytringer slik som mange opplever. Det kan begrense jenter slik at de vegrer seg for å være aktive i offentlig debatt, ta jobber hvor de blir synlige eller begrenses på andre måter. Jeg ønsker å høre fra dem hvordan dette kan bekjempes og ser fram til en god diskusjon, sier Solberg til Dagbladet.

Blir tema Før Solberg ble statsminister, lanserte hun selv ti tiltak mot hatefulle ytringer i det offentlige rom i en kronikk i Dagbladet - i etterkant av 22. juli. Disse punktene ble etterlyst i en kommentar av Marie Simonsen i Dagbladet den 2. juni.

KOMMER: Marie Simonsen, politisk redaktør i Dagbladet. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KOMMER: Marie Simonsen, politisk redaktør i Dagbladet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Nå opplyser kommunikasjonssjef Trude Måseide ved Statsministerens kontor at disse punktene vil bli tema på det kommende møtet.

KOMMER: Journalist og debattant Kadra Yusuf.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
KOMMER: Journalist og debattant Kadra Yusuf. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Vi vil ha en diskusjon rundt bordet om hvordan disse tiltakene kan følges opp. Samtidig er statsministeren interessert i å høre hva disse kvinnene tenker om temaet, og også hva de selv har opplevd. Dette er en problemstilling som må møtes med offentlig diskusjon, sier Måseide, som også understreker viktigheten av å backe opp kvinner som opplever dette.

KOMMER: Komiker Shabana Rehman.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KOMMER: Komiker Shabana Rehman. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer