Slik skal Erna ta et oppgjør med nett-trollene

- Det er helt uakseptabelt.

VIL DISKUTERE NETTHETS: Statsminister Erna Solberg. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
VIL DISKUTERE NETTHETS: Statsminister Erna Solberg. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet skrev tidligere denne uka om hvordan mange norske kvinner har opplevd netthat, og det svenske tv-programmet Trolljegerne, der netthatere identifiseres og konfronteres, har skutt fart i debatten også i Norge.

Nå har Erna Solberg invitert kjente kvinner - som selv har opplevd netthets - til en diskusjon i statsministerboligen neste uke.

- Helt uakseptabelt De som kommer på møtet er blant andre blogger Susanne Aabel, statsadvokat Inga Bejer Engh, Høyre-politiker og blogger Heidi Nordby Lunde, Dagbladets Marie Simonsen, debattant og journalist Kadra Yusuf, komiker Shabana Rehman, student og debattant Florence Aryanik og fotballkommentator Lise Klaveness.

- Det er helt uakseptabelt at jenter og kvinner møtes med hatytringer slik som mange opplever. Det kan begrense jenter slik at de vegrer seg for å være aktive i offentlig debatt, ta jobber hvor de blir synlige eller begrenses på andre måter. Jeg ønsker å høre fra dem hvordan dette kan bekjempes og ser fram til en god diskusjon, sier Solberg til Dagbladet.

Blir tema Før Solberg ble statsminister, lanserte hun selv ti tiltak mot hatefulle ytringer i det offentlige rom i en kronikk i Dagbladet - i etterkant av 22. juli. Disse punktene ble etterlyst i en kommentar av Marie Simonsen i Dagbladet den 2. juni.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer