Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

MGP 2020:

Slik skal «Gullrikke» erobre Europa

MGP-vinner Ulrikke Brandstorp avslører dagen derpå hvordan hun skal ta seieren hjem.

BRANDSTORP: MGP-vinner Ulrikke Brandstorp våknet til en tilværelse som norsk representant i Eurovision Song Contest. Nå skal det jobbes på, sier jenta som gleder seg til finalen i Rotterdam i mai. Video: Bjørn Langsem Vis mer

- Tenk å våkne på en søndagen å være vinneren av MGP, sier hun til Dagbladet.

Konfettien har så vidt lagt seg rundt føttene til den nybakte MGP-vinneren når hun møter Dagbladet søndags morgen. Lørdag vant hun finalen i Melodi Grand Prix med låten «Attention».

- Jeg tror jeg trenger et par dager til å fatte dette. Jeg har drømt om dette så lenge. Det er helt absurd. Jeg har vondt i alle smilemuskler, sier hun.

Hun var på forhånd av finalen pekt ut som storfavoritt, noe som presset henne ekstra mye til å prestere sitt ytterste.

- Jeg har alltid lyst til å yte mitt beste, men jeg elsker jo jobben min. Da er det ikke noe problem å jobbe hardt, men jeg legger jo selvfølgelig mye press på meg selv. Jeg vil alltid utvikle meg og bli bedre, og alle forventer vel litt av seg selv, sier Brandstorp.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Til topps i Europa

Kort tid etter at hun ble kåret til vinneren av Melodi Grand Prix, suste Brandstorp til toppen av Eurovision-fansens egen app, i følge fansiden Eurovison Norway. Der stemmer brukerne fram den europeiske kandidaten de tror kan vinne.

- Det er jo rart at man den ene dagen drømmer om å vinne MGP, og den neste om å vinne Eurovision. Vi har jobbet så mye for dette, og da føles det godt å nå målene sine, sier hun.

Hun sier at responsen fra inn-og utland har vært overveldende.

- Det er så fantastisk at jeg har fått slik respons. Jeg har lyst til å svare alle. Det er nesten som om jeg har fått en ny familie, sier hun.

Hun ligger også på en fjerdeplass på de offisielle bettingslistene. Så langt har ni land valgt sine bidrag.

- Jeg skal snakke med alle og være med på alt for å få dette hjem. Eurovision handler om samhold, og jeg skal være der det skjer. Jeg skal ikke hvile et sekund, sier Brandstorp.

Friere

Ulrikkes låt «Attention» er en kjærlighetssang basert på egen erfaring.

- Ja, du ser det her jeg sitter alene. Jeg er en drømmer og hopper inn i alt med armer og ben. Da kan man noen ganger bli blendet, og drømmemannen er kanskje ikke så perfekt likevel, sier hun.

- Var det noen som fikk din oppmerksomhet i går da?

- Absolutt ikke. Det får vi vente med til juni, nå skal vi først vinne Eurovision, sier hun.

Hele Norges coronakart