Eurovision 2017

Slik skal Norge kuppe Eurovision Song Contest

NRK har fått rekordmange bidrag til neste års Melodi Grand Prix. Når finalelåtene skal velges ut følges en nøye planlagt vinnerstrategi. 

VANT I ÅR: Agnete Kristin Johnsen vant Melodi Grand Prix i år, og representerte Norge i Stockholm. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
VANT I ÅR: Agnete Kristin Johnsen vant Melodi Grand Prix i år, og representerte Norge i Stockholm. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det forteller Stig Karlsen, prosjektleder i MGP.

- Vi har fått inn 1035 låter. Det er rekord. Nå skal vi plukke ut ti gode låter i forskjellige sjangre, som kan favne bredt. Vi har større fokus på å vinne den internasjonale finalen, sier Karlsen til Dagbladet.

I disse dager er de innsendte bidragene kokt ned til en såkalt «shortlist» på 100 låter. Ennå venter nok flere utsilingsprosesser før NRK står igjen med de ti låtene som skal konkurrere om den norske seieren i 2017.

- I løpet av få år skal vi vinne Eurovision igjen, sier Karlsen bestemt.

Han forteller at kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen har gitt tydelig signal om at det er viktig for NRK å hente Eurovision-finalen tilbake på norsk jord.

Forrige gang Norge var vertsland for Eurovision var i 2010, året etter at Alexander Rybak hentet seieren hjem med «Fairytale».

- Det er deilig når vår sjef, som ellers må svare på spørsmål om hvordan NRK bør forvalte penger på musikkarrangementer, ser på Eurovision som en investering, sier Karlsen.

Vil «ta» Europa

Nytt av året er at NRK henter inn en internasjonal jury til utvelgelsen av de ti norske finalistene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.