NRK:

Slik skal NRK slå «Farmen»

Med to unge vennepar skal NRK forsøke å møte søndagskonkurrentene.

UTFORSKE: To unge vennepar selger alt de eier og opplever Norge under vann i et år. De møter hai og hval på kloss hold, går på grunn med seilbåten og tøyer mange grenser. Foto: Lars Korvold.
UTFORSKE: To unge vennepar selger alt de eier og opplever Norge under vann i et år. De møter hai og hval på kloss hold, går på grunn med seilbåten og tøyer mange grenser. Foto: Lars Korvold. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fire vennene Ole André, Hanna, Henrikke og Lars har dykket sammen i mange år, men aldri bodd sammen. Nå skal de leve tett på hverandre i en seilbåt og sette vennskapet på prøve, skriver NRK i sin programomtale av «Under Overflaten».

DYKKEVENNER: De fire vennene Ole André, Hanna, Henrikke og Lars har dykket sammen i mange år, men aldri bodd sammen. Nå skal de leve tett på hverandre i en seilbåt og sette vennskapet på prøve. Foto: Lars Korvold
DYKKEVENNER: De fire vennene Ole André, Hanna, Henrikke og Lars har dykket sammen i mange år, men aldri bodd sammen. Nå skal de leve tett på hverandre i en seilbåt og sette vennskapet på prøve. Foto: Lars Korvold Vis mer

NRK har snudd om på sendeplanen på søndag, for den splitter nye serien på åtte episoder er satt opp mot «Farmen» og «71 grader nord» på søndager framover.

Serien handler om to kjærestepar som har en drøm om en fantastisk norgesreise under vann.

- Kjæresteparene Hanna og Ole, Henrikke og Lars satser alt på eventyret og gir oss unike opplevelser og drama både over og under vann, skriver NRK videre.

Seerfall

Programmet går i direkte konkurranse med TV 2s «Farmen» og Discoverys «71 grader nord».

Begge programmene har i en årrekke vært svært populære. Premieren på årets sesong av «71 grader nord» ble totalt sett av 314 000 seere - 253 000 fulgte programmet på TVNorge, og 61 000 så det på strømmetjenesten Discovery Plus.

Da programmet ble sendt i januar, samlet det 463 000 seere. Den gang var seertallene den tredje beste premieren i kjendisversjonen av «71 grader nord».

LIVLIG: Adrian Sellevoll vet å by på seg selv - også i «71 grader nord kjendis.» Video: Rød Løper/Discovery+. Vis mer

Årets premiere samlet totalt 314 000 seere. Dette utgjør dermed et fall på nesten 150 000 seere.

«Farmen» har med sin «vanlige» versjon og kjendis-versjon tiltrukket flere tusen seere gjennom åra. Årets kjendis-sesong hadde Total Screen Rating på 801 000 seere, kraftig opp fra i fjor, da snittet var på 678 000 seere, skrev Kampanje.

- Nytt og forfriskende

Prosjektleder for programmet, Otto Voldsund, tror programmet kan gi «Farmen» og «71 grader nord» tøff konkurranse.

SPENNENDE: Prosjektleder for programmet lover spennende opplevelser. Ole André Hammerøy og en spekkhogger på vei mot den samme sildestimen. Foto: Lars Korvold.
SPENNENDE: Prosjektleder for programmet lover spennende opplevelser. Ole André Hammerøy og en spekkhogger på vei mot den samme sildestimen. Foto: Lars Korvold. Vis mer

- Dette er noe nytt og forfriskende. Det er ikke iscenesatt i det hele tatt. «71 grader nord» og «Farmen» har gått i mange år, og man kan nesten se det i blinde. I «Under Overflaten» får du overraskelser og helt ekte folk, sier Voldsund til Dagbladet.

Han lover spennende opplevelser for TV-titterne.

KONKURRANSE: Ole André Hammerøy, Hanna Hunnes Viken, Henrikke Øijord Haugan og Lars Korvald elsker dykking og er klar for å utforske norskekysten i nytt NRK-program. Foto: Tonje Selvåg.
KONKURRANSE: Ole André Hammerøy, Hanna Hunnes Viken, Henrikke Øijord Haugan og Lars Korvald elsker dykking og er klar for å utforske norskekysten i nytt NRK-program. Foto: Tonje Selvåg. Vis mer

- Det blir utrolig gøy å se hvordan det kommer til å gå og bo sammen for parene, og om de klarer å nå alle de ekstreme målene de har satt seg, sier Voldsund videre.

Pressesjef i TV 2, Jan Petter Dahl, frykter ikke konkurransen.

- Nei, for seerne finner lett fram til det de vil se - akkurat når de selv ønsker å se det, sier han til Dagbladet.

Dagbladet har også kontaktet kommunikasjonsdirektør i Discovery, Hanne McBride.

- Frykter dere konkurranse?

- Nei, svarer McBride.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer