Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slik skal NRK spare 100 millioner kroner

Og fortsatt kunne produsere det nye «Himmelblå» selv.

VIL PRODUSERE SELV: NRKs dramaproduksjon settes ikke ut på anbud, slik NRKs spareplan opprinnelig foreslo. Her er «Himmelblå»-Lena under innspilling. Foto: Tom E. Østhuus / Dagbladet
VIL PRODUSERE SELV: NRKs dramaproduksjon settes ikke ut på anbud, slik NRKs spareplan opprinnelig foreslo. Her er «Himmelblå»-Lena under innspilling. Foto: Tom E. Østhuus / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag har NRKs omdiskuterte spareplan blitt behandlet internt. Her har det blant annet blitt utredet hvordan statskanalen skal kutte 100 millioner kroner før 2012.

Et av kuttforslagene var å sette ut all produksjon av voksen, barne- og underholdningsdrama for tv

Det forslaget ble ikke vedtatt, og NRKs dramaproduksjoner skal fortsatt produseres internt, ifølge en pressemelding fra NRK.

- Det er en del av vår kjernevirksomhet. Det ville heller ikke gitt oss økonomiske besparelser å sette det ut. Dessuten er dramaproduksjonen normgivende for den generelle kvaliteten i NRK, skriver kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas i pressemeldingen.

Direktørmøtet, hvor kringkastingssjefen var til stede, begynte klokken ti i formiddag og ble avsluttet litt før klokken ett.

Her ble det besluttet at noen av de 100 millioner kronene som skal spares inn innen 2012 skal frigjøres ved å kjøpe mer fra ekstern produsenter i deler av énkameraproduksjonene, sports- og radioproduksjonene.

- Alle de frigjorte midlene vil ikke brukes eksternt, noe vil også bli brukt på våre egne interne talenter. Men poenget med fleksibilitet er at dette ikke skal ende opp i nye, faste interne kostnader, skreiver Bjerkaas i pressemeldingen.

Resten skal ifølge NRK.no spares inn ved å slytte Østlandssendingen og Kompetanseavdelingen til Marienlyst innen 2013.

Dette er imidlertid bare 100 millioner kroner av de planlagte kuttene på 230 millioner som skal være iverksatt innen 2016.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!