Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slik skal seerne få slippe langtekkelige Oscar-taler

Prisvinnerne får ikke ramse opp navn.

RØRT: Produsentene til Oscar-utdelinga vil unngå at takketalene bare består av oppramsing av navn. Her er skuespiller Gwynneth Paltrow under utdelinga i 1999, da hun vant prisen for beste skuespillerinne for hennes innsats i filmen «Shakespeare in Love». Foto: Eric Draper/AP/NTB Scanpix
RØRT: Produsentene til Oscar-utdelinga vil unngå at takketalene bare består av oppramsing av navn. Her er skuespiller Gwynneth Paltrow under utdelinga i 1999, da hun vant prisen for beste skuespillerinne for hennes innsats i filmen «Shakespeare in Love». Foto: Eric Draper/AP/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I natt går den gjeve Oscar-utdelinga av stabelen i Dolby Theatre, Los Angeles.

Nok engang skal bransjen hedre de beste prestasjonene innen film fra året som er gått, og skuespillerne står dermed klar til å hylle seg selv og hverandre.

På prisutdelinga har stjernene fått mye oppmerksomhet for sine overdådige antrekk, og mange kontroversielle øyeblikk, men også prisvinnernes til tider langtekkelige takketaler har fått oppmerksomhet.

For å unngå sistnevnte har imidlertid produsentene i år bestemt at alle nominerte må sende inn en liste over dem de ønsker å takke, og dersom man skulle vinne, vil lista havne i en rulletekst på bunnen av skjermen, ifølge USA Today.

- Fortsatt nevne navn Nyheten ble brakt på banen tidligere denne måneden, og ifølge produsentene skal det på denne måten bli mer tid til en faktisk tale, framfor en oppramsing av mange navn og øvrige institusjoner.

The Wraps Oscar-kommentator, Steve Pond, er imidlertid usikker på hvorvidt produsentenes nye tiltak vil forhindre vinnerne fra å nevne navn under sin tale.

- Jeg tviler på at det vil ha den effekten produsentene ønsker. Når folk kommer opp på scena, vil de fortsatt ha et ønske om å takke folk muntlig, sier han til USA Today. 

TV-produsent for Oscar, David Hill, har imidlertid andre tanker. Da tiltaket ble kjent fortalte han til Hollywood Reporter at de tror seeropplevelsen vil bli betydelig bedre som følge av dette.

- Ofte renner tiden ut, før prisvinneren får sagt det de virkelig har på hjertet.

Fått kritikk Hvordan seerne vil oppleve den nye vrien, gjenstår å se. I forkant av årets Oscar-utdeling har filmakademiet imidlertid måttet tåle mye kritikk i for mangel på mangfold.

For andre året på rad er ingen afroamerikanske skuespillere eller regissører nominert til noen priser, noe som har ført til en opphetet diskusjon rundt rase i den amerikanske filmbransjen.

Før søndagens direktesendte utdeling har flere stjerner varslet at de vil boikotte filmfesten. Will Smith, kona Jada Pinkett Smith og regissøren Spike Lee er blant stjernene som dropper showet på grunn av nominasjonene. 

Saken har skapt enorm debatt på sosiale medier under hashtagen #oscarssowhite, og Oscar-sjef Cheryl Boone Isaacs har varslet flere grep for å sikre mer mangfold i nominasjonene framover. 

The Academy går til dramatiske skritt for å forandre sammensetningen av medlemmene våre. I løpet av de kommende dagene og ukene kommer vi til å gå gjennom medlemsrekrutteringen for å sørge for sårt tiltrengt mangfold, skriver Isaacs i en pressmelding. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media