SEERMAGNET:  Farmen har i flere år vært en sikker seersuksess for TV 2. Eksperter mener at kanalen er mer avhengige av programmet enn noen gang, for å redde de dårlige seertallene fra våren.
SEERMAGNET: Farmen har i flere år vært en sikker seersuksess for TV 2. Eksperter mener at kanalen er mer avhengige av programmet enn noen gang, for å redde de dårlige seertallene fra våren.Vis mer

Slik skal TV 2 redde seertallene etter den verste våren på 20 år

Etter den svakeste våren på 20 år satser TV 2 på gamle konsepter for å kapre seere i høst. Eksperter mener kanalen er avhengige av «Farmen» for å redde høsten.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Vi må tørre å si at vi ikke er fornøyde med våren. Spesielt januar, februar og mars gikk dårlig. Programmene fungerte ikke godt nok, sier TV 2-direktør Trond Kvernstrøm til Dagbladet.

Da tallene for det første halvåret av det norske tv-markedet ble talt opp i sommer viste det seg at TV 2 var nede i en markedsandel på 16,6 prosent - sitt dårligste resultat på over 20 år. En meget sterk høst 2014 ble snudd til en ditto svak vår 2015.På starten av året satset TV 2 på flere nye konsepter som ikke fenget tv-publikummet, deriblant «Mitt dansecrew» og «Alt er lov». Kvernstrøm mener de dårlige tallene er noe overdramatisert, men legger ikke skjul på at de ønsker å ligge på en markedsandel på rundt 20 prosent på hovedkanalen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn