Slik slåss du i «Age of Conan»

Vi besøkte Funcom og svingte sverdet. Se video!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nylig åpnet det norske spillselskapet Funcom opp dørene for norsk presse. Etter å ha sett utallige demonstrasjoner av det kommende online-rollespillet «Age of Conan» fikk vi endelig prøve det selv, med egne hender.

Når spillet gis ut i slutten av oktober i Norge, vil ditt første møte med spillet være i enspillerform - men etter at du har lært spillet å kjenne, åpnes dørene opp for en mye større opplevelse der spillerne slippes løs fra tøylene og får boltre seg mot hverandre online.

- Vakkert

Mellom disse to spillmodusene finnes imidlertid en snikinnføring av flerspiller-modusen, der du spiller i samarbeid med andre spillere. Og det var dette som var utgangspunktet for vårt første møte med «Age of Conan», som noen av de aller første utenom utviklerne selv.

I grupper på seks av gangen ble en gruppe norske journalister raskt og brutalt plassert rett inn i spillverdenen Hyboria, i rollen som krigere på tiende nivå. Etter en rask innføring i hvordan figuren blir styrt rundt - som er temmelig likt som de fleste andre online-rollespill, med WASD-tastene og musen - gikk de første minuttene med til å nyte hvor vakkert spillet egentlig er.

Ingen skjermbilder eller trailere kan yte det faktiske spillet rettferdighet, her snakker vi om det mest grafisk imponerende online-rollespillet som er produsert til dags dato.

Styr sverdet selv

Vel i gang med navigeringen rundt i det utvalgte området, der det også befant seg noen ikke-spillbare figurer som kunne gi deg alternative oppgaver, bega vi oss ut på jakt etter en lokal demon som ikke skulle få være i fred fra oss.

På veien var det imidlertid mange hindringer i form av monstre, og vi fikk endelig forsøke kampsystemet som definitivt ikke er som i de fleste andre online-rollespill. Den store nyvinningen ligger i at du selv kan styre hvilken vei sverdslagene kan gå, og at du kan binde disse sammen i kombinasjoner for bedre effekt.

Om for eksempel fienden holder skjoldet sitt i høyre hånd, kan du selv velge å angripe fra hans venstre side. Du kan imidlertid ikke styre selve skjoldet ditt, men i stedet kan du definere hvilken del av kroppen du ønsker at skjoldet skal beskytte mest.

Best med tastatur

Om du velger å bruke musen for å styre disse slagene, kan du trykke på en pil-anordning nederst på skjermem. Fem piler i en halvsirkel illustrerer hvilken retning du skal slå, og dersom du har en eller flere såkalte \'komboer\' aktivert (disse avanserer i styrke og antall når du går opp i gradene), lyser pilene opp for hvilke slag du bør ta i bestemt rekkefølge for en bedre effekt.

Klarer du å gjennomføre hele kombinasjonen uten feil, og er heldig med slaget, blir slaget ditt ekstra dødelig - og du kan ende opp med å kappe av hoder eller andre kroppsdeler i en blodig oppvisning. Funcom har hele tiden sagt at de lager et spill for voksne, noe de helt tydlig følger opp med brutalitet i klassisk Conan-stil.

De fleste vil nok velge å bytte bort musa med de fem tastene som omkranser WASD når de skal slått. Tastene Q,1,2,3 og E representerte hver sin retning i slagene, og ved å bruke disse er det lettere å reagere kjapt, samt konsentrere seg om selve taktikken i kampen. Etterhvert som man lærer seg rekkefølgen på de forskjellige kombinasjonsslagene vil de dessuten lett sitte i fingrene, noe som er vanskeligere å få til ved musbruk.

Gled deg!

Vår gruppe rakk dessverre ikke å nå fram til demonen vi hadde satt oss fore å bekjempe, men fikk mange interessante møter med både sverdslyngende og magikastende fiender, små som store, flyvende som snikende.

Etter spilltesten fikk vi en omvisning rundt om i Funcoms lokaler, der vi fikk se hvordan spillet blir laget - du kan se video fra både spillseansen og omvisningen i toppen av saken.

Det er ikke mange månedene til alle spillerne selv kan få invadere Hyboria med sine krigere - og enda kortere tid til betatestingen av spillet settes i gang. Selv etter bare å ha spilt en bitteliten del av spillet, er gløden etter å oppleve mer langt på vei tent. Denne vinteren blir utvilsomt mørkere enn normalt - og godt er det.

«Age of Conan: Hyborian Adventures» slippes på pc den 30. oktober, og ved en senere anledning på Xbox 360.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer