Slik svarer Apple på Iphone 6 Plus-kritikken

Bøyer seg i buksa på brukerne.

(Dagbladet): Denne uka har det vært mye snakk om Apples nysatsinger Iphone 6 og Iphone 6 Plus. Alt har imidlertid ikke vært av den positive sorten.

Flere melder nemlig om at plussutgaven, som er Apples største telefonvariant til nå, bøyer seg i bukselomma til brukerne.

- Ekstremt sjelden Den noe pinlige feilen har spredd seg som ild i tørt gress, og sosiale medier flommer regelrett over av morsomheter merket med hashtaggen #bendgate.

Nå forklarer Apple seg.

- Ved normal bruk er det ekstremt sjeldent at Iphonen bøyer seg, og iløpet av våre seks første salgsdager er det totalt ni kunder som har kontaktet Apple med en bøyd IPhone 6 Plus, sier Apples talsperson Trudy Muller ifølge Daily Mail.

Apple betrygger kundene ved å understreke at telefonene er forsterket med rustfritt stål og titanium og har det sterkeste glasset i smarttelefonens historie.

Ifølge nettstedet AppleInsider har selskapet nå også invitert med flere journalister på en guidet tur i deres «tortursenter», hvor de siste modellene utsettes for et utall holdbarhetstester.

Bilder av bøyde Iphone 6 Plus-telefoner går likevel fortsatt sin seiersgang på nett.

- I går dro jeg hjemmefra med Iphonen i venstre framlomme på dressbuksene mine. Jeg kjørte i fire timer til et bryllup, som også involverte en del stillesitting under middag og to-tre timer med dansing. Jeg dro klokka to om natta, og kjørte fire timer hjem. Så totalt sett var Iphone 6 Plus-telefonen i lomma mi i rundt 18 timer. Da jeg la den på stuebordet da jeg kom hjem, så jeg at speilbildet av skjermen var forvrengt. Kanskje den rett og slett er for tynn? spør en bruker på forumet MacRumors.

Trakk oppdatering Dette er ikke det eneste problemet teknologigiganten har møtt på den siste uka.

Onsdag ble Apple nødt til å trekke tilbake den siste oppdateringen OS 8.0.1, fordi den førte til store, uforutsette problemer for mobilbrukerne.

Ett av problemene mange brukere meldte om, var at kontakten med mobilnettet ble mye dårligere. Folk som har innlogging på mobiltelefonen med Touch ID, meldte om at dette ikke fungerte.

- Vi underøker hva som har skjedd. I mellomtiden trekker vi tilbake IOS 8.0.1-oppdateringen, sa en talsmann for Apple til John Paczkowski i Recode.