- NOK SØVN: Carl Espen Thorbjørnsen avviser at han er trøtt og lei, og bedyrer at han får nok antall timer på øyet hver natt. 

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
- NOK SØVN: Carl Espen Thorbjørnsen avviser at han er trøtt og lei, og bedyrer at han får nok antall timer på øyet hver natt. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer

Slik svarer Carl Espen på svenskekritikken

- Det har vært lange dager.

KØBENHAVN (Dagbladet): - Det var veldig gøy å stå der inne. Jeg koste meg, sier Carl Espen Thorbjørnsen med et glis.

Det har gått en knapp time siden han sto på den store Eurovision-scenen i B&W Hallerne i København under sin første generalprøve når han møter den norske pressen.

- Ikke tilfellet Vår mann i det store musikk-sirkuset leverte låta «Silent Storm» med stoisk ro, og det var tydelig at den ferske artisten har terpet på å kontrollere nervøsiteten.

- Ja, jeg tror absolutt at roen i dag er et resultat av at jeg har øvd på nettopp det. Så er jo dette fremdeles litt nytt for meg. Jeg får erfaring hver gang jeg står på den scenen, og tar det med meg, sier Carl Espen til Dagbladet.

Til tross for jubel på presserommet, lot ikke den svenske Eurovision-bloggeren Tobbe Ek sjarmere av nordmannen i dag. Han mente at Carl Espen manglet glød, og så trøtt ut.

- Er det tilfellet?

- Nei, det er ikke tilfellet i det hele tatt. Men det har jo vært lange dager, selvfølgelig. Nå skal jeg bare slappe av og spare opp energi til i kveld, sier han til Dagbladet.

- Og hvile godt før semifinalen i morgen?

- Ja, svarer 31-åringen betryggende.

- Nok søvn Carl Espen skal gjennom nok en terperunde på den store scenen i kveld, og den siste generalprøven finner sted i morgen klokka 15.

PÅ SCENEN: Carl Espen leverte en solid opptreden under dagens første gjennomgang på Eurovision-scenen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ SCENEN: Carl Espen leverte en solid opptreden under dagens første gjennomgang på Eurovision-scenen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Så er det duket for årets andre Eurovision-semifinale, der Carl Espen og Norge kjemper om de ti finalebillettene mot 14 andre deltakere. 15 skal altså bli til ti før den store finalen lørdag.

Han føler seg avslappet før den store dagen, og bedyrer at han får nok søvn.

- Jeg legger meg før tolv hver natt, gjerne i ti-elleve-tida, og står ikke opp før rundt åtte. Så jeg får nok søvn, sier han og smiler.

Presidenten i den norske MGP-klubben, Morten Thomassen, mente i motsetning til nevnte Tobbe Ek at Carl Espen «naila det» i dag. 

- Han kunne høres sliten ut i stemmen, men det er bare fordi han bevisst holdt tilbake. Han hadde heller ikke på seg full sminke. Dette er bare en betydningsløs prøve, sier Thomassen til svenskenes kritikk.

Tidligere Eurovision-vinner Elisabeth «Bettan» Andreassen tror også at Carl Espen har mer å by på, og at han bevisst holdt tilbake under prøven i dag.

- Det som svenskene uttaler seg om i dag, at han ser trett og lei ut, handler nok bare om at han sparer litt på kruttet til finalekvelden, skriver Bettan i en SMS til Dagbladet.

Lover mer energi Vestlendingens kusine, Josefin Winther, har skrevet låta «Silent Storm». Hun synes ikke at det viktigste er om han får finaleplass eller ei.

- Det tenker jeg ikke så mye på. Det som er viktig for meg er at han gjør det som vi tror på, det vi vet er viktig, at sangen kommer fram og at han som artist og menneske kommer fram, sier Winther og legger til:

STOLT LÅTSKRIVERKUSINE: Josefin Winther er svært fornøyd med Carl Espens gjennomgang i dag, og legger ikke skjul på at hun er stolt av den raske utviklingen han har hatt som artist de siste månedene.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STOLT LÅTSKRIVERKUSINE: Josefin Winther er svært fornøyd med Carl Espens gjennomgang i dag, og legger ikke skjul på at hun er stolt av den raske utviklingen han har hatt som artist de siste månedene. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Hvis han gjør det, kommer resultatene i andre rekke. Akkurat det med avstemming får gå som det går, så lenge vi gjør det som er viktig.

Carl Espen mener at han har blitt tryggere som artist og mer avslappet i løpet av dagene i København, og Winther legger ikke skjul på at hun er utrolig stolt over søskenbarnet sitt. 

- Det har vært en stigning helt fra vi kom hit. I dag var jeg kjempefornøyd. Sangen var perfekt, og energien kommer i kveld, lover Winther.

- Han har bare vært artist i fire måneder, og nå er han i verdens største musikkonkurranse. Formkurven og læringsreisen har vært vanvittig. Det er utrolig mye han skal lære seg på vanvittig kort tid, og der har han gjort en suveren innsats, legger hun til.