Slik svarer Fredriksen-søstrene på kritikken

- Vi opplever at debatten tillegger oss motiver vi ikke har.

MØTER MOTBØR: Samarbeidet mellom Fredriksen-søstrene og Nasjonalmuseet får hard kritikk. Fra venstre: Cecilie Fredriksen, Kathrine Fredriksen, Nasjonalmuseets direktør Karin Hindsbo og samlingsdirektør Stina Högkvist. Foto: Morten Qvale / Nasjonalmuseet
MØTER MOTBØR: Samarbeidet mellom Fredriksen-søstrene og Nasjonalmuseet får hard kritikk. Fra venstre: Cecilie Fredriksen, Kathrine Fredriksen, Nasjonalmuseets direktør Karin Hindsbo og samlingsdirektør Stina Högkvist. Foto: Morten Qvale / Nasjonalmuseet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kunst-avtalen mellom Nasjonalmuseet og Fredriksen-søstrene Kathrine og Cecilie Fredriksen har skapt sterke reaksjoner. Avtalen går blant annet ut på at museet får låne rederarvingenes kunstsamling, og at Fredriksen-søstrene finansierer flere store utstillinger og et forskningsprogram.

Avtalen har blitt møtt med både begeistring og krass kritikk, og kulturminister Trine Skei Grande er blant dem som har støttet avtalen.

Nå kommenterer for første gang søstrene Fredriksen kritikken mot avtalen, i en kronikk hos NRK Ytring.

Der skriver søstrene at de mener det er naturlig at det blir satt kritisk søkelys på avtalen.

- Men, vi opplever at debatten tillegger oss motiver og intensjoner vi ikke har, og at den fremstiller det pågående samarbeidet med Nasjonalmuseet på en feilaktig måte, skriver de i kronikken.

Dagbladet har vært i kontakt med Kathrine og Cecilie Fredriksens PR-rådgiver, som sier at de ikke ønsker å gi noen ytterligere kommentarer nå.

- Hedrer vår mamma

Kritikken har blant annet gått på at avtalen gir Fredriksen-søstrene, gjennom Fredriksen Family Art Company, faglig kontroll som museet burde hatt. I kronikken skriver de at de ønsker å gi museet full faglig frihet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer