Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slik svarer han på hetsen

#InnvandrerDrit.

«#INNVANDRERDRIT»: Dette bildet av TV 2-journalistene Kadafi Zaman og Yama Wolasma sirkulerer nå på sosiale medier, etter at Zaman ble tiltalt som «muslimjævel» da han dekket demonstrasjonstoget arrangert av den antiislamske bevegelsen Pegida mandag kveld. Foto: Kurt Torger Pedersen, TV 2
«#INNVANDRERDRIT»: Dette bildet av TV 2-journalistene Kadafi Zaman og Yama Wolasma sirkulerer nå på sosiale medier, etter at Zaman ble tiltalt som «muslimjævel» da han dekket demonstrasjonstoget arrangert av den antiislamske bevegelsen Pegida mandag kveld. Foto: Kurt Torger Pedersen, TV 2 Vis mer

(Dagbladet): Da TV 2-journalist Kadafi Zaman rapporterte live fra demonstrasjonstoget som ble arrangert av den antiislamske bevegelsen Pegida mandag kveld, ble han møtt med skjellsord av en mann som var tilstede.

- Jeg viser min avsky mot muslimjævler som deg. Jævla innvandrerdrit som deg, sa mannen direkte på nyhetskanalen.

- Overvelda Til Dagbladet tirsdag morgen fortalte Zaman at personen stod bak ham lenge, lagde ape-lyder og pusta sigarettrøyk på ham.

- Jeg er utrolig overvelda over den enorme responsen jeg har fått. Jeg har vært journalist i 15 år, men har aldri fått så mange sms-er og mailer noen gang. Det bekrefter det inntrykket jeg har, at når det er 200 mennesker som møter opp til en slik demonstrasjon i et land med fem millioner mennesker, så er det ikke mange som er sånn, sa Zaman tidlig tirsdag.

Videoen har til nå blitt sett over en halv million ganger.

«JeSuisMuslimJævel» Tirsdag formiddag dukket det også et bilde opp på sosiale medier av Kadafi Zaman og hans kollega Yama Wolasma, med et ark i hendene.

«JeSuisMuslimJævel #InnvandrerDrit», står det på arket.

Det er TV 2-journalist Kurt Torger Pedersen som har lagt ut bildet på sin Facebook-profil.

- Jeg la ut bildet fordi at det er gode kollegaer av meg. Dette var Kadafis eget initiativ, sier han.

Teksten spiller på terror-handlingene som har skjedd i Paris den siste tida, hvor teksten «Je suis Charlie» har blitt en støttesetning for terror-ofrene.