Statsbudsjettet 2017:

Slik svarer hun på slakten: - At Jo Nesbø må til Sverige er en fallitterklæring for Norge

Som vanlig når kulturkronene skal fordeles har det haglet med kritikk i retning kulturministeren. Selv har Linda Hofstad Helleland (H) holdt en tale om likestilling i Vatikanet.

BLIR KRITISERT: Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) la fram sitt første kulturbudsjett torsdag. Selv var hun i Vatikanet. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
BLIR KRITISERT: Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) la fram sitt første kulturbudsjett torsdag. Selv var hun i Vatikanet. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag ble regjeringens forslag til Statsbudsjettet for 2017 lagt fram, og Norges kulturaktører, og opposisjonspolitikere med særskilt kulturansvar, både jubler og raser over pengefordelingen kulturministeren, Linda Hofstad Helleland (H) presenterte, in absentia, i dag:

  • NRK har ikke fått gehør for at lisensen må justeres etter lønns- og prisveksten. Noe kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen raser for.
  • Generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen i Frivillighet Norge, mener dette er det dårligste frivillighetsbudsjettet på mange år.
  • Bård Vegard Solhjell, kulturpolitisk talsmann i SV, hevder at budsjettet er betonggrått og uambisiøst, og at det virker som at «regjeringa bare vil se på det som skjer».
  • Linda Hofstad Helleland (H) får også kjeft for ikke å være i Norge, men i Vatikanet i Roma, når hennes første kulturbudsjett legges fram. I går mente de tidligere kulturstatsrådene fra Arbeiderpartiet Hadia Tajik, Anniken Huitfeldt og Ellen Horn at ministeren stikker av fra budsjettet.
  • Nationaltheatret i Oslo, som blant annet sliter med kloakklekkasjer i kjelleren, ber om milliarder til oppussing, men fikk bare 2,5 millioner til «en avklaringsfase».
  • NRKs kulturkommentator, Agnes Moxnes, sier til Dagbladet at det mest spennende med årets kulturbudsjett er «forsøket på å gjøre verden til et marked for norsk kulturindustri». 70 millioner er satt av til forskjellige tiltak for å gi gass i kulturnæringene.
  • Blant annet har Talent Norge fått økt bevilgningen.

Kulturrådet ut av Oslo

Regjeringen satser altså sterkt på det de kaller for «kulturell og kreativ næring»: Talenter og prosjekter skal i større grad satses på i skjæringspunktet mellom næringslivet og det offentlige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer