Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slik svarer Sirkus Eliassen på Karpe Diems runkeangrep

Visuelt mottrekk.

BARN AV RUNKEREGNBUEN: Sirkus Eliassen har tegnet et bilde som visualiserer Karpe Diem-Chirags uttalelse om dem. Foto: Sirkus Eliassen
BARN AV RUNKEREGNBUEN: Sirkus Eliassen har tegnet et bilde som visualiserer Karpe Diem-Chirags uttalelse om dem. Foto: Sirkus Eliassen Vis mer

(Dagbladet): I boka «Dødtid», som kommer ut torsdag 21. november, sender Karpe Diems Chirag Patel et par stikk til flere andre aktører i den norske musikkbransjen.

I det som muligens må tolkes som et lite glimt-i-øyet-spark til de muntre landeplagegrossistene i Sirkus Eliassen, skriver Chirag Patel at han «har bedt en stille bønn om at de snart må kveles i sitt eget endorfinrunk» i et lengre resonnement i kapittelet «Gledesdreperen».

- De sier man misliker mest med andre det man misliker mest med seg selv. At jeg, av alle, vil sette en stopper for endorfinrunk er mildt sagt hyklersk. Mr. Ring-meg-når-du-skal-til-stranda. Mannen med løsbart og banjo. Han som faen meg introduserte smilet i norsk hiphop, skriver Chirag selvironisk.

Sirkus Eliassen, via sin manager Julius Diesen, har ikke lyst til å kommentere saken overfor Dagbladet, men har gitt tillatelse til å legge ut Bodø-brødrenes tilsvar i form av et bilde.

Det viser altså Magnus Eliassen og Erik Eliassen i hyggelig passiar, med hendene sentralt plassert på hverandres penis, som en slags visualisering av Chirag Patels endorfinrunk-sitat.

Det har ikke lyktes Dagbladet i å få en kommentar fra Chirag Patel fra Karpe Diem.

KVELNINGSDØDEN NÆR? Sirkus Eliassen. Foto: Anders Vanderloock
KVELNINGSDØDEN NÆR? Sirkus Eliassen. Foto: Anders Vanderloock Vis mer

I kapittelet «Paraplydrink» tar Chirag også et oppgjør med en uttalelse «Idol»-dommer og musikkmanager Gunnar Greve skal ha kommet med under et bryllup de begge var gjester i.

Ifølge boka fortalte «Idol»-dommeren at han ikke hadde trodd at Karpe Diem skulle få så stor suksess med enda en skive etter å ha gått til topps på albumlista med «Aldri solgt en løgn» i 2010. Oppfølgeren «Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden» gjorde det nemlig enda bedre.

- Misforstå meg rett: Ingenting er mer legitimt enn at en «Idol»-dommer minner meg på underholdningsbransjens syklus av bruk og kast. Det er helt ok, men han kan spare påminnelsene sine til Idol-audition med den neste Chandh (sic) Thorsvik, heter det i boka.

Gunnar Greve ønsket ikke kommentere kapittelet overfor Dagbladet, men skriver på Twitter-profilen sin følgende svar til Karpe Diems Chirag.

- La oss ta det over en kaffe neste gang.

HAR SKREVET BOK: Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (til høyre) og Chirag Rashmikant Patel i Karpe Diem gir torsdag ut boka «Dødtid». Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
HAR SKREVET BOK: Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (til høyre) og Chirag Rashmikant Patel i Karpe Diem gir torsdag ut boka «Dødtid». Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media