LANSERER TIDAL X: Tidals redaksjonssjef, Sveinung Rindal, forklarer at TIDAL X blant annet vil gi sine norske brukere tilgang til konserter med norske og internasjonale artister. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
LANSERER TIDAL X: Tidals redaksjonssjef, Sveinung Rindal, forklarer at TIDAL X blant annet vil gi sine norske brukere tilgang til konserter med norske og internasjonale artister. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Slik svarer Tidal på USA-floppen: - For tidlig å konkludere

Svarer med å lansere ny tjeneste.

(Dagbladet): For et par uker siden fikk Jay-Z med seg et bredt lag av amerikanske superstjerner for å lansere den norske musikkstrømmetjenesten Tidal i USA

Tjenesten har fått mye omtale den siste tida, og ikke alt har vært av den positive sorten.

- Total musikkleverandør Nå lanserer imidlertid Tidal også livekonseptet TIDAL X, som blant annet vil gi sine norske brukere tilgang til konserter med norske og internasjonale artister.

- Tidal X er et konsept hvor vi ønsker å lage rom for fansen til å oppleve artister på nært hold. Vi vil kunne sette opp unike konserter, hvor fansen får møte artister backstage, eller i andre omgivelser. De som betaler for musikken hos oss, skal få ulike fortrinn i form av at man får opplevelser man gjerne ikke ville fått andre steder, sier Tidals redaksjonssjef, Sveinung Rindal, til Dagbladet, og fortsetter:

- Vi ønsker å være mer synlig, og mer til stede under events og festivaler. Noen strømmetjenester er bare rene strømmetjenester, mens vi ønsker å være en total musikkleverandør. Derfor har vi også satt i gang initiativer som Tidal X.  

- Wimp eksisterer enn så lenge Det har også rådet usikkerhet om hvorvidt norske Wimp-brukere vil kunne fortsette å bruke tjenesten som før, nå som Tidal er på markedet. Overfor Dagbladet forklarer Rindal at begge tjenester vil være åpen for brukerne.

- De skal eksistere side om side enn så lenge. Vi har veldig mange fornøyde brukere på Wimp, og ønsker selvfølgelig å ta disse brukerne med oss videre. Nå har vi akkurat samme innhold tilgjengelig på begge tjenester, bortsett fra litt ulikt redaksjonelt innhold.

- Så dere satser altså på å gå bort fra Wimp i framtida?  

- Enn så lenge er Wimp et så kjent og godt brukt alternativ i Norge, at vi ikke ønsker å gå bort fra tjenesten.  

- Kampklare En rekke medier meldte i går at Tidal flopper i USA. Ulike eksperter har også gått ut og ment at tjenesten ikke vil bli en suksess i Norge.

Dette bekymrer imidlertid ikke Rindal seg for. 

- Det er helt klart at forventningene rundt tjenesten vil variere. Vi er likevel kampklare, og har mange spennende ting som kommer framover. Selv mener jeg det er for tidlig å konkludere med noe som helst.

Tidligere denne måneden meldte Aftonbladet, som siterte Breakit, at Jay Z og de øvrige eierne i Tidal sparker medarbeidere i Sverige, Danmark og Norge.

Ingen nedbemanning I forrige uke ble det også kjent at administrerende direktør Andy Chen forlater selskapet - han er midlertidig erstattet av nordmannen Peter Tonstad, som tidligere var økonomidirektør.

Rindal avviser nå at det vil bli nedbemanninger i Tidal. 

- Vi hadde et lederskifte i Norge, ellers er hovedfokuset vårt på å bygge organisasjonen videre. Oslo-kontoret vårt satser stort i disse dager, og skal ansette flere. Det blir dermed ingen videre kutt i Tidal.