Du leser nå Dagbladet Pluss
TROSSER SMERTENE: Ida Trulsrud har den revmatiske sykdommen Sjøgrens syndrom. - Jeg tror det har hjulpet meg at jeg har en mor med leddgikt, som på tross av smertene aldri har klaget og alltid har jobbet. FOTO: LARS EIVIND BONES
TROSSER SMERTENE: Ida Trulsrud har den revmatiske sykdommen Sjøgrens syndrom. - Jeg tror det har hjulpet meg at jeg har en mor med leddgikt, som på tross av smertene aldri har klaget og alltid har jobbet. FOTO: LARS EIVIND BONES Vis mer

Slik takler du kroniske smerter

Kan gi angst, depresjon og søvnproblemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kroniske smerter og psykiske plager henger ofte sammen. Ekspertene mener en helhetlig tilnærming er nøkkelen til et bedre liv.

Ifølge folkehelserapporten fra 2014 rammes nesten 30 prosent av den voksne norske befolkningen av kroniske smerter som går ut over dagliglivet.

Pasienter med kroniske smerter har 3-4 ganger så stor risiko for psykiske lidelser som angst og depresjon sammenlignet med befolkningen forøvrig. I tillegg er det mange smertepasienter som får psykiske problemer som følge av smerten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer