- Slik takler vi netthetsen

De er profilerte på nettet og har fått smake mediets bakside.

HAR OPPLEVD NETTHETS: Fra venstre stylist og DBTV-kjendis Erlend Elias Bragstad, blogger og journalist Suzanne Aabel, politisk redaktør Marie Simonsen og blogger Sophie Elise Isachsen. Foto: Dagbladet
HAR OPPLEVD NETTHETS: Fra venstre stylist og DBTV-kjendis Erlend Elias Bragstad, blogger og journalist Suzanne Aabel, politisk redaktør Marie Simonsen og blogger Sophie Elise Isachsen. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere leder i Senterungdommen, Sandra Borch (26), forteller i dagens Dagbladet at hun er skremt av mengden trakassering vanlige ungdommer utsettes for på nettet. Borch trakk seg fra rikspolitikken etter selv å få store mengder hatefulle meldinger i sosiale medier, og frykter netthets er i ferd med å ødelegge en generasjon.

Hun er langt fra alene om å kjenne fenomenet på kroppen. Hetsen hagler over profilerte mennesker i Norge. De må lære seg å vende blikket bort.

Marie Simonsen (52), politisk redaktør i Dagbladet, deltar til helga under Nordisk Forum i Malmø der ett av hovedtemaene er vold, trakassering og hatefylle ytringer mot kvinner.

En jevn strøm av gørr Simonsen har lang erfaring med netthets.

- Det er en jevn strøm av gørr i kommentarfeltene. Jeg er nok blitt tykkhudet etter å ha stått midt i det i mange år. Det er lite som sjokkerer meg lenger, men jeg skjønner godt at nykommere kvier seg. I sosiale medier er det mindre toleranse for hets og hatefulle ytringer. Det blir raskt slått ned på. Kanskje fordi det er større meningsmangfold og flere deltakere som passer på hverandre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer