KOMMENTARER

Klimakur 2030:

Slik tar du klimadietten 2030

Ta vekk det største kjøttstykket fra tallerkenen til Trygve Slagsvold Vedum.

Tegning: Finn Graff
Tegning: Finn Graff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Gårsdagen kan vise seg å ha vært årets viktigste dag for klimaet.

Det var en gang i tida hvor presentasjoner som dette - med detaljerte, tekniske beskrivelser av hvordan vi kan kutte klimautslipp i hele samfunnet, ble klassifisert på linje med innsovningstabletter. Navnet - «Klimakur 2030» - kan fortsatt framkalle gjesp.

Det var likevel lite søvndyssende preg over forsamlingen som var stimlet sammen til den fulltegnede frokostpresentasjonen i den største møtesalen på Sentralen i Oslo i går. Alt som kunne krype og gå av organisasjonsfolk var som vanlig tilstede, men nå var også alle politikerne der. Og journalistene. Og de store tv-kameraene. Og Jon Georg Dale (Frp) foran de store tv-kameraene, før presentasjonen i det hele tatt var i gang.

Noe har skjedd, eller kanskje aller viktigst med tanke på oppmøtet: Noe er i ferd med å skje - og alles oppmerksomhet er rettet mot hvordan, og ikke minst hvem som kommer til å bli påvirket av dette.

Klimakur 2030 er et rapport bestilt av regjeringen, levert av Miljødirektoratet og en rekke andre etater, som skal danne det faglige grunnlaget for regjeringens plan for klimakutt fram mot 2030. Den planen skal legges fram for Stortinget seinere i år, og trenger et flertall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer