Slik tar fotografen Laura et oppgjør med retusjerte bryster

Fikk 100 kvinner til stolt å vise fram brystene.

200 BRYSTER: - Forfriskende, mener Laura Dodsworth, som har foreviget 100 kvinners nakne frontparti, og håper at det vil endre folks syn på bryster. Foto: Laura Dodsworth
200 BRYSTER: - Forfriskende, mener Laura Dodsworth, som har foreviget 100 kvinners nakne frontparti, og håper at det vil endre folks syn på bryster. Foto: Laura Dodsworth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi ser bryster overalt i media, men de ekte og naturlige brystene gjemmes bort. Det vil jeg forandre på, sier den britiske fotografen Laura Dodsworth til Dagbladet.

Dodsworth er kvinne, fotograf og feminist.

Nå har hun sett seg lei på retusjerte bryster, og vil med fotoprosjektet «Bare Reality» vise den utilslørte sannheten, i form av 200 nakne, naturlige bryster.

- Forfriskende - Jeg vil undersøke sammenhengen mellom det vi ser i media og det vi føler privat. Det kan virke som om bryster bare er kroppsdeler, men i virkeligheten er de så mye mer. De er også katalysatorer for å snakke om mange aspekter i livet, sier Dodsworth på telefon fra Surrey, sørøst i England.

Prosjektet har allerede vekket oppmerksomhet. I dag blir det omtalt av den britiske storavisa Guardian, og det er en opprømt fotograf som med glede og entusiasme besvarer Dagbladets spørsmål.

- Å se på alle disse hundre bildene satt sammen er ganske forfriskende. Vi er ikke vant til å se det som er normalt. Selv modeller og vakre skuespillere retusjeres, og kan ikke leve opp til dagens skjønnhetsideal. Som fotograf og kvinne, er det utrolig viktig for meg å vise helt upyntede bilder. Brystene og kvinnene jeg viser, er helt normale, sier Dodsworth.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer