Slik tar «House of Cards» avskjed med Kevin Spacey

Den siste sesongen med «House of Cards» blir uten den mye omtalte skuespilleren.

TRAILER: I en av trailerne for den siste sesongen med «House of Cards», får seerne et hardt og brutalt adjø til en av hovedkarakterene. Video: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har lenge vært kjent at den sjette, og siste, sesongen av den populære Netflix-serien «House of Cards», vil være uten Kevin Spacey (58) i hovedrollen.

Nå er den nyeste traileren ute, og det er en alt annet enn hjertevarm avskjed karakteren han har fått (se video øverst i saken).

I «House of Cards» har Spacey spilt Frank Underwood, en sleip politiker som etter en tid ble president. Ved hans side stod førstedamen Claire Underwood, spilt av Robin Wright.

Robin Wright i den nye hovedrollen

Allerede i desember ble det klart at det ikke lenger var Frank Underwood som skulle være hovedrollen. I den siste sesongen er det nemlig Claire som skal være i fokus.

Spacey fikk livet sitt snudd på hodet i fjor, da den første anklagen om seksuell trakassering dukket opp. Anklagene fra skuespiller Anthony Rapp (46) førte til at han ble sparket fra serien.

«Star Trek: Discovery»-stjerna Rapp gjorde et intervju med Buzzfeed News, der han hevdet Spacey skal ha forsøkt å forføre ham da han bare var 14 år gammel.

Robin Wright holdt seg taus lenge, frem til hun i et intervju med NBC-programmet «Today» tok bladet fra munnen om anklagene mot sin kollega:

- Vi var bare kollegaer, egentlig. Vi tilbrakte aldri tid sammen utenfor jobb. Det var et profesjonelt forhold bygget på respekt. Han var så grei mot meg. Han var aldri uhøflig mot meg, så det er mitt personlige inntrykk av ham. Det er det eneste jeg føler at jeg har rett til å snakke om.

Etterforskes for seksuelle overgrep

BBC meldte i sommer at britisk politi hadde igangsatt etterforskning av ytterligere tre påstander om seksuelle påstander begått av Kevin Spacey.

Politiet i London mottok mellom februar og april i år tre nye påstander om at den amerikanske skuespilleren hadde forgrepet seg mot menn i London og Gloucester i perioden mellom 1996 og 2013, etter det BBC erfarer.

London-politiet har til sammen seks etterforskningssaker mot Spacey på bordet. Fem av dem dreier seg om seksuelle overgrep og den sjette om overgrep.

Onsdag 5. september kunne nettstedet TMZ melde at påtalemyndighetene i Los Angeles ikke tar ut tiltale mot ham og Steven Seagal for overgrep som skal ha funnet sted for 25 år siden. For Spacey sin del skal det ha dreid seg om en episode der en mann hevder at skuespilleren begikk seksuelle overgrep mot ham i 1992.

Spacey er fremdeles under etterforskning for nye anklager mot ham som dukket opp i Los Angeles i august. Omstendighetene rundt de nye anklagene er foreløpig ikke kjent.

Over 30 menn

Den Oscar-vinnende 58-åringen er anklaget for seksuelle overgrep fra over 30 menn. Spacey har sagt han ikke husker noe, men har likevel valgt å beklage i offentlighet. I ettertid har Spacey avvist fullstendig alle andre anklager som har dukket opp.

Spacey vant Oscar-pris både for sin innsats i «American Beauty» i 2000 og «Usual Suspects» i 1996. I perioden fra 2004 til 2015 var han kunstnerisk leder ved London-teateret The Old Vic.

Skuespilleren fikk i november i fjor sparken fra Netflix' suksesserie «House of Cards» som følge av anklagene. Han ble også klippet ut fra filmen «All the Money in the World» som følge av anklagene om seksuell trakassering.

ERSTATTET: I november ble det kjent at Kevin Spacey klippes ut fra den nye filmen «All the Money in the World» etter flere anklager om seksuell trakassering. Regissøren valgte Christopher Plummer til å overta rollen som J. Paul Getty. Nå er den nye traileren klar. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer