Slik tar Jenny et oppgjør med lensmannens russeråd - hylles av tusener

Skaper stort engasjement i sosiale medier.

- ABSURD FORMULERING: Da tegneserieskaperen Jenny Jordahl leste lensmann Kåre Birkelands russeråd, klarte hun ikke å dy seg - det endte med en illustrasjon som har skapt enormt med oppmerksomhet. Foto: Julie Lunde Lillesæter / Differ Media
- ABSURD FORMULERING: Da tegneserieskaperen Jenny Jordahl leste lensmann Kåre Birkelands russeråd, klarte hun ikke å dy seg - det endte med en illustrasjon som har skapt enormt med oppmerksomhet. Foto: Julie Lunde Lillesæter / Differ Media Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag publiserte Dagbladet en artikkel hvor lensmann i Gjesdal kommune, Kåre Birkeland, kom med råd til russen, med tanke på å sikre seg mot overgrep under det kommende russetreffet i Kongeparken i mai.

Birkeland uttalte blant annet at det viktigste jentene gjør er «å ikke blir overstadig beruset og vase rundt alene.» Samtidig kommer han med et tips om å ha sykkelbukse under russedressen, da det ifølge lensmannen skal «mer til for at det skjer noe uten samtykke.» 

Videre mener Birkeland at gutta må oppføre seg skikkelig, og ikke gjøre noe jenter kan oppfatte som feil. 

- Verken jenter eller gutter bør sende ut signaler som kan misforstås, sier Birkeland.

Klarte ikke dy seg Saken har skapt stort engasjement i sosiale medier, ikke minst etter at tegneserieskaper, illustratør, blogger og forfatter Jenny Jordahl la ut en illustrasjon på Facebook, hvor hun tar et oppgjør med Birkelands råd.

- Jeg lager serier om samfunnsaktuelle saker stort sett hver uke - ofte om likestillingsspørsmål. Jeg har jobbet mye med kjønnsbasert vold i løpet av det siste året, og er veldig opptatt av hvordan kvinner som opplever overgrep blir møtt av samfunnet, og hva vi gjør for å forhindre overgrep, sier Jordahl til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer