Slik tror norske eksperter Charlie Hebdo-angrepet vil påvirke ytringsfriheten

Tror ikke den vil begrenses.

MINNET DE DØDE: Mange la ned blomster utenfor redaksjonslokalene til Charlie Hebdo under minnemarkeringen i Paris søndag. I Paris sentrum hadde rundt 2,5 millioner møtt opp. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet
MINNET DE DØDE: Mange la ned blomster utenfor redaksjonslokalene til Charlie Hebdo under minnemarkeringen i Paris søndag. I Paris sentrum hadde rundt 2,5 millioner møtt opp. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere millioner sto samlet i Paris i går for å minnes ofrene for terroraksjonen mot det franske satiremagasinet Charlie Hebdo 7. januar. Mandag skal også en rekke politiske og religiøse organisasjoner demonstrere mot terror og for ytringsfrihet i Oslo sentrum.

Les mer om oftrene for terrorenLes også om hva som kan ha vært motivet for terrorangrepet

Mener det understreker satirens betydning Spørsmålet mange nå stiller seg er hvilke konsekvenser angrepet vil få for pressen og ytringsfriheten fremover. Flere Dagbladet har snakket med mener ytringsfriheten ikke vil begrenses.

- Det som har skjedd understreker satirens betydning. Det gjør ikke at vi må bli mer defensive eller unvikende, eller at vi lar oss skremme til taushet. Vi må la ordinære, kloke, redaksjonelle vurderinger bestemme dette fra dag til dag, sier Dagbladets sjefredaktør John Arne Markussen, og legger til:

- Samtidig passer jeg på å si at vi ikke skal legge oss på en aksjonistisk linje, der det er et mål i seg selv å fornærme våre medborgere. Det skal vi hele tida være på vakt for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer