Slik vil du knuse nazistene

Se scener fra det nye «Wolfenstein».

(Dagbladet.no): Det var ikke helt uventet: I denne uka kunngjorde Activision endelig detaljer om det nye tilskuddet til spillserien «Wolfenstein».


Dette skjer fire år etter at Id Software først avslørte at de jobba med en oppfølger.

Spillet, som slippes i 2009 til PC, Xbox 360 og PS3, går bare under navnet «Wolfenstein», og i likhet med de foregående utgavene så er handlinga satt til andre verdenskrig.

I en pressemelding skriver utviklerne at spillerne tar kontrollen over den gode gamle «Agent BJ Blazkowicz», som kjemper i en verden mot tyskere, «utenomjordiske styrker og mørk vitenskap, skapt av overnaturlige nazister fast bestemt på verdensherredømme».

«Wolfenstein», som utvikles av Raven Software og Id Software, vil i tillegg til enspillerdelen også satse tungt på flerspillerelementer over nett.

Det første spillet som bar «Wolfenstein»-navnet ble sluppet i 1981, mens «Wolfenstein 3D» - som kom elleve år etter - har fått æren for å ha revolusjonert og popularisert sjangeren av skytespill som foregår i et førstepersonsperspektiv.

Slik vil du knuse nazistene
REVOLUSJONERTE «Wolfenstein 3D» satte i 1992 en ny standard for spillindustrien.
VELKJENT: Overnaturlige krefter, nazister og skyting er som i tidligere spill også ingrediensene i det kommende «Wolfenstein»-spillet.
I SKUDDLINJA: Forgjengeren «Return to Castle Wolfenstein» kom ut i 2001.