Slik vil han løse vår tids onde sirkel

Torbjørn Røe Isaksen vil bruke mer penger, mye mer penger.

Torbjørn Røe Isaksen  har pønsket ut en tolvtrinns løsning på vår tids onde sirkel - skolens svik, psykiske lidelser og arvelig uførhet. Men det vil koste penger, påpeker Dagbladets anmelder. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet
Torbjørn Røe Isaksen har pønsket ut en tolvtrinns løsning på vår tids onde sirkel - skolens svik, psykiske lidelser og arvelig uførhet. Men det vil koste penger, påpeker Dagbladets anmelder. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Høyres egen trumfknekt Torbjørn Røe Isaksen har i flere år utmerket seg som en velformulert og interessert debattant med en kuriøs affinitet til venstresidas samtaleemner og persongalleri.

Ikke minst derfor er han en nøkkelfigur i partiets omkledning til sosialt ansvarlig alternativ for enhver som besitter den minste flik av tro på frihet og enkeltmenneskers verdi.

Isaksen er god til å snakke i honnørord med det sosialdemokratiske begrepsapparatet i beredskap, og han er særlig god til ikke å snakke om det han ikke vil.  

Erke-sosialdemokrat I hans ferske pamflett om trygd og utdanning starter han opp som en erke-sosialdemokrat med idylliserende framstillinger av industrieventyret på Herøya og etterkrigstidens utjevningspolitikk mellom eiere og arbeidere.

Klassesamfunnet er naturligvis borte vekk, og at det finnes noen få superrike i dagens Norge er ikke noe å snakke om, for de er jo så få. At de blir stadig flere, trenger ingen kommentar.

Isaksen tegner opp en ond sirkel med psykiske lidelser, arvelig uførhet, svik og svikt i skolen og overdrevne NAV-ytelser. Problembeskrivelsene er lette å være enig i, så det må bli i løsningsavdelingen at man får øye på politikeren som har alternativer. Men han gjør det ikke lett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer