AV MED HATTEN: Kanye West sier han har tatt av den røde capsen nå som han selv stiller som president. Foto: NTB Scanpix.
AV MED HATTEN: Kanye West sier han har tatt av den røde capsen nå som han selv stiller som president. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Slik vil han styre landet

Får råd fra Elon Musk og Kim Kardashian.

Publisert

4. juli annonserte West at han stiller som uavhengig kandidat i årets presidentvalg i USA.

I et nytt intervju med Forbes avviser rapperen Kanye West at hans presidentkampanje er et PR-stunt, og avslører detaljer om hvordan hans presidentskap vil bli. Blant annet skal organisasjonsmodellen i Det hvite hus baseres på landet «Wakanda» fra filmen «Black Panther».

West forteller at han ikke har noe kampanjeapparat, og at han selv aldri har stemt ved tidligere presidentvalg. Rådgiverne hans på dette tidspunktet er kona Kim Kardashian og Tesla-gründeren Elon Musk, som begge har erklært sin støtte til hans kandidatur. Om sistnevnte sier han:

- Vi har pratet om dette i årevis. Jeg har foreslått for ham at han skal lede USAs romprogram.

Ut mot demokratene

West mener det er en form for rasisme og utøvelse av hvit makt at alle afroamerikanere burde være demokrater, og antakelsen om at hans kandidatur automatisk vil stjele stemmer fra Joe Biden. Sistnevnte, som er demokratenes presidentkandidat, kom i mai med uttalelsen «Hvis du har problemer med å finne ut om du støtter meg eller Trump, er du ikke svart». West er sterkt kritisk til dette:

- Jeg ble fortalt av demokrater at musikkarrieren min var over hvis jeg stempte på Trump. Som en svart mann ble jeg truet til å være del av det Demokratiske partiet, og svarte blir fortalt at vi ikke er svarte nok om vi stemmer på Trump.

OVERRASKET LYTTERNE: Da Joe Biden gjestet radioshowet «The Breakfast Club», sjokkerte han lytterne. Video: «The Breakfast Club» via YouTube Vis mer

Ikke spesiell nok for gud

West, som tidligere har tatt Trump i forsvar, erklærer at han ikke lenger støtter den sittende presidenten og at han «har tatt av seg den røde capsen». Han er likevel langt mer kritisk til Biden, og berømmer fortsatt Trump for å være «den første presidenten på lenge som har latt guds stemme være en del av samtalen».

- Joe Biden? Vær så snill. Obama var spesiell, Trump er spesiell, Kanye West er spesiell. Amerika trenger spesielle ledere. Bill Clinton? Spesiell. Joe Biden er ikke spesiell.

West sier det til syvende og sist er gud som bestemmer presidenten, og er derfor usikker på om han kommer til å bli president i 2020 eller 2024.

- Dersom jeg vinner i 2020 er det guds vilje. Vinner jeg i 2024 er det også guds vilje, sier han.

Møttes: President Donald Trump og Kanye West, her avbildet i Trump Tower. Foto: NTB Scanpix.
Møttes: President Donald Trump og Kanye West, her avbildet i Trump Tower. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Ut mot abort og vaksiner

West avslører at han selv ble smittet med coronaviruset i februar, og beskriver at han hadde «frysninger, skalv i senga, og tok mange varme dusjer». Han er imidlertid kritisk til en mulig corona-vaksine:

- Så mange av barna våre blir vaksinerte og lammede. Når de sier at de skal fikse Covid med en vaksine, blir jeg ekstremt skeptisk. Det er «the mark of the beast». De vil putte chipper inni oss, de vil gjøre alt mulig mot oss så vi ikke kommer inn gjennom himmelportene. Neste spørsmål.

De fleste eksperter vil være uenige med West om dette, og arbeidet med cornavaksiner jobbes med i flere land. Blant annet i Storbritannia har man begynt testing av en mulig vaksine på mennesker.

På spørsmål om hva han tenker om abort, svarer han «Jeg er pro-liv fordi jeg følger bibelens ord.»

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer